П`ятниця, 19.04.2024, 08:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 04
Головною подією минулотижневого засідання 53-ї сесії Івано-Франківської міськради став звіт міського голови Віктора Анушкевичуса за 2009 рік.

Питання про звіт мера було поставлено в порядок денний сесії першим, але ажіотажу серед міських обранців воно не викликало. На початок засідання, яке відкрилося з уже традиційним півгодинним запізненням, зареєструвалося тільки 35 з 60-ти депутатів. Ще з десяток депутатів, як свідчили результати голосування, згодом підійшли.
Міський голова доповідав хвилин 18. За цей час він лише тезисно торкнувся головних напрямків своєї роботи, а детальну інформацію депутати могли почерпнути з  презентабельної 68-сторінкової брошури альбомного формату.
Найперше Віктор Анушкевичус наголосив, що, незважаючи на фінансово-економічну кризу, місто розвивалося. Бюджет, щоправда, виконати не вдалося, але вже наприкінці минулого року почалися «певні позитивні зрушення», а І квартал цього року дає надію, що почалося економічне зростання і ... Читати далі »
Переглядів: 922 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (1)

Щоб навести в місті лад зі світлофорним господарством та дорожніми знаками, потрібно понад два мільйони гривень.

Таку цифру озвучив головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. Він також зазначив: в місті нема жодного світлофора, в якому б світилися всі лампочки й чимало світлофорних об’єктів потребують ремонтів та так званої реконструкції. «Проблема в тому, що світлофори ми регулюємо практично в ручному режимі, — каже Микола Петрович. – Про несправності нам повідомляють люди. Щоб оперативно реагувати на поломки й несправності, нам необхідно зробити пульт централізованого управління з радіозв’язком. Ми вже почали таку роботу, 12 об’єктів до цього вже підготовлені, а треба підготувати ще 24».
Загалом на території Івано-Франківської міської ради зараз налічується 41 світлофорний об’єкт, є 234 транспортних та 105 пішохідних світлофорів. Вісім об’єктів вже мають понад тридцять,  19 – понад двадцять та два – понад п’ятнадцять років. «Більшість світло ... Читати далі »
Переглядів: 1118 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Міська влада в черговий раз має намір взятися за наведення порядку зі сміттям у всіх його проявах. Нещодавно міський голова Віктор Анушкевичус дав вказівку комунальникам додатково встановити на вулицях та площах, у скверах і парках нові урни для сміття з попільничками, а минулого тижня служби, які контролюють комунальників, здійснили рейд з обстеження стану контейнерів для сміття та контейнерних майданчиків на території житлово-експлуатаційних організацій №№ 1, 6 та №8.
Про результати поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. А вони не зовсім втішні. Майданчики не обладнані, контейнери не відремонтовані і не пофарбовані. Перевізники після себе не прибирають. «Якщо перевізники не виконують або не в повній мірі виконують покладені на них обов’язки, то треба ставити питання про доцільність», — вважає заступник міського голови Зінаїда Федорук. «Якщо в середньому по містах за вивезення сміття одна людина платить чотири гривні, то в нас це коштує ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

З кожним днем на дорогах міста зростає кількість «дірок», бо мисливці за металом  викрадають каналізаційні люки, і ям, бо вчасно їх асфальтувати комунальникам перешкоджає мінлива погода.
Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, лише за минулий тиждень люки викрали з вулиць Василіянок, Витвицького та Польової. Загалом же в місті вкрали 84 люки та 74 дощоприймальні решітки.
Керівництво «Водоекотехпрому» вже неодноразово наголошувало, що такі крадіжки набули промислових масштабів і це завдає чималих збитків підприємству. Оперативно закривати нові «дірки» в дорогах комунальники не мають змоги. Наразі вдалося встановити лише 81 люк та 51 решітку.
З новими ямами на дорогах ситуація дещо інша. Якщо колись в так звані гострі ями просто кидали асфальт, щоб хоч більш-менш нормально можна було проїхати, то зараз покриття попередньо готують під асфальтування, обрубуючи краї ям і вибоїн, щоб новий асфальт настеляти на одному рівні з існ ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Коли міська влада останнього разу погоджувала приватним перевізникам тариф на проїзд у автобусах в розмірі двох гривень, то висунула свою умову – з 10 до 16 години без обмежень безкоштовно перевозити всіх пенсіонерів. Після тижневих роздумів асоціація приватних перевізників з цим погодилася. Але окремі водії неохоче виконують це зобов’язання. Коли вони бачать, що на зупинці пенсіонери — не зупиняються, не чекають, поки літні люди добігають до автобуса, або навпаки, коли вони поволі підходять до дверей – їх перед ними  закривають.
Яскравою ілюстрацією вищеописаного є випадок, який трапився позаминулого вівторка. Про нього розповіла начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко: «До нас надійшла скарга, що водій автобуса 55 маршруту не відкрив пенсіонерці передні двері, а коли вона намагалася зайти до автобуса через задні, він їх закрив і вони вдарили жінку. Ми маємо номер цього автобуса і годину, коли це трапилося. Зараз цей випадок з’ясовує відділ транс ... Читати далі »
Переглядів: 981 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Міліція має карати тих, хто палитиме чи вживатиме алкогольні напої на вулицях міста і в так званих громадських місцях. Виконання такої ініціативи міської влади на вівторковій апаратній нараді підтвердив начальник штабу міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк. За словами заступника міського голови Зінаїди Федорук, незважаючи на нещодавно ухвалений відповідний закон, досі міліціонери в Івано-Франківську цього не робили, хоча в інших містах, зокрема в Києві, така практика досить поширена.
Нагадаємо, що свого часу міський голова Віктор Анушкевичус навіть доручив керівникам житлово-експлуатаційних організацій міста на своїй території обслуговування визначити та обладнати спеціальні місця для паління. Правда, досі таких спеціально відведених місць для паління на вулицях Івано-Франківська не видно. Так що мав рацію мер, коли говорив: «Карати курців – це не вихід. Треба їм зробити місця для куріння. Бо що ж тоді виходить: на роботі курити забороняє начальник ... Читати далі »
Переглядів: 1112 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Співробітники міського відділу внутрішніх справ розкрили вбивство, яке сталося в обласному центрі минулого тижня. Про це на вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі повідомив начальник штабу МВ УМВС підпоковник міліції Валентин Данилюк: «Під час оперативних дій було встановлено особу мешканця сусіднього району, який підозрювався у вчиненні цього злочину, хоча він і знищив всі докази. Його затримали в одному із сіл Рогатинського району. До розкриття злочину задіювались всі служби УМВС», — зазначив підполковник Данилюк. Він також поінформував, що правоохоронці розшукали і затримали водія, який минулої середи на Привокзальній площі збив пішохода і з місця події втік. «Складність розкриття цих злочинів полягала в тому, що в обох випадках не було свідків їх скоєння», — наголосив Валентин Євгенович. Начальник штабу МВ УМВС також повідомив, що в міському відділі внутрішніх справ розширять підрозділ по боротьбі з економічною злочинністю та розробляють комплекс додаткових заходів щодо опер ... Читати далі »
Переглядів: 951 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Криміногенна ситуація в Івано-Франківській області – одна з найспокійніших по Україні. Про це заявив на черговій щомісячній зустрічі із журналістами начальник обласної міліції, генерал-майор Василь Варцаба.

За інформацією генерала, щотижня проводиться відпрацювання двох районів і це вже дало результати. На 4,2% порівняно з минулим роком зменшилося випадків тяжких тілесних ушкоджень, на 18% – хуліганства, на 17% – злочинів на побутовому рівні. Розкрито 200 квартирних крадіжок проти 159 торік. Розкриті всі 17 вбивств, скоєних цьогоріч. Також розкриті всі заподіяння тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, згвалтування, розбійні напади і вимагання.
Кривдники журналіста
Серед найбільших здобутків прикарпатської міліції за останній місяць – розкриття нападу  на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем’яніва. Генерал Варцаба повідомив, що в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили двох осіб, причетних до ... Читати далі »
Переглядів: 967 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

Ярослав Ткачівський – письменник і журналіст – репрезентував краянам чотири пісенники. Автор пояснює, що це як чотири пори року людського життя. «Дивоцвітом грають весни», далі – «Хміль солов’їних ночей», потім «Срібне весілля» і врешті усвідомлення – «Лиш не згасне любов». Тож можна і так сказати: ліричний герой поета долає шлях до тієї любові, що нетлінна.
Серед композиторів, що почули в рядках Ярослава Ткачівського музику, відомі на Прикарпатті імена: Дмитро Циганков, Богдан Шиптур, Іван Фіцалович, Зоя Слободян, Ігор Іванців, Світлана Гричко  –  можна продовжувати. Особливо плідна співпраця з Григорієм Котиком, якому «ці вірші близькі за духом». Цікаво, що й сам поет створює мелодії. А його «Волошки» стали народною піснею.
У чотирьох книжках (одну видало «Місто-НВ, інші – «Симфонія форте») вміщено майже 80 текстів з нотами. Частина з них звучала на творчій зустрічі з автором у концертному залі педінституту ПНУ минулого четверга у виконанні і молодих талантів, і сами ... Читати далі »
Переглядів: 1159 | Додав: bond | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)