П`ятниця, 19.04.2024, 16:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 17
В комунальній галузі очікуються чергові зміни. Про необхідність її реформування говорять вже впродовж десятиліть. Саме говорять, бо на ділі реформ не видно. Виправдовуються тим, що будь-яка реформа потребує фінансового ресурсу. Яка ж то реформа без грошей? А де їх взяти? Правильно! У споживачів. Тобто у нас з вами. Коли буде результат – ще не відомо. А платити комунальникам більше доведеться вже. Чергове підняття комунальних тарифів ініціює сам прем’єр-міністр Микола Азаров. Правда, він запевняє, що малозабезпечені громадяни його не відчують. Бо багаті поділяться з бідними. Чи досягнуть тарифні стрибки Івано-Франківська, де, за твердженням міської влади, вони на цей час вважаються економічно обгрунтовані?

У понеділок в ефірі Першого національного телеканалу прем’єр-міністр України Микола Азаров сказав, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення мають відповідати собівартості, але тарифне навантаження на малозабезпечених громадян може бути мінімізоване за ... Читати далі »
Переглядів: 1012 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

У понеділок під час сильної зливи з градом практично за кілька хвилин частина вулиці Надрічної між автозаправкою та універсамом «Фаворит» перетворилася на ріку. Одні машини безстрашно долали водну перешкоду, а інші на цій «переправі» глохли. Що й не дивно, адже ріка Надрічна була повноводною і глибоченькою. Легковим авто вода іноді переливалася через капоти. Один «Сітроєн» довелося витягати автокраном «ЗіЛ». Утворилася довжелезна «пробка». Добре, що був шлях для об’їзду – ділянка старої бетонної проїжджої частини вулиці. А «рятувати» ситуацію приїхав тракторець МОК (машина очистки каналізації). Але залило не лише вулицю Надрічну. Підтопило й частини вулиць Грушевського, Мельника, Івасюка та Івана-Павла ІІ.
Наш кор.
Переглядів: 990 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

У вівторок міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус провів прес-конференцію, на якій, серед іншого, прокоментував результати планової перевірки використання бюджетних коштів, котрі оприлюднив заступник начальника КРУ в Івано-Франківській області Віталій Федорів.

Передовсім міський голова нагадав відоме прислів’я, що не помиляється лише той, хто нічого не робить. «Коли по всіх розпорядниках коштів є сотні мільйонів гривень, то десь можуть бути й помилки, — визнав Віктор Андрюсович. — Але вони не є свідомі, бо тоді б порушувались кримінальні справи».
Що стосується начебто «безпідставних» пільг на 1,6 мільйона гривень, мер зазначив, що «органи місцевого самоврядування мають право надавати пільги. І ми скористалися цим правом для надання пільг комунальним підприємствам, товариствам глухих і сліпих. І тут про якісь втрати для  бюджету говорити не коректно». Те ж саме міський голова вважає й у випадку надання права пільгової оренди приміщень: «В такій ... Читати далі »
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін оприлюднив результати аналізу газоповітряної суміші, яку фахівці технічного університету нафти і газу відібрали після вибуху, що стався біля будинку №4 на вулиці Хіміків. Аналіз показав, що вибухнула суміш, за складом наближена до природного газу. Цими днями також має завершитись розслідування вибуху територіальним управлінням Держгірпромнагляду. «Буде складений відповідний акт, який передадуть у прокуратуру, котра займеться з’ясуванням всіх обставин цієї події, — каже Юрій Федорович. – Складається враження, що у теплокамеру газ найімовірніше потрапив таки з газопроводу».
Нагадаємо, що досі газовики рішуче відхиляли таку можливість, а під час проведення розкопок газопроводу пошкоджень не виявили. Щоправда, як каже пан Щочкін, газопровід розкопали лише на 15 чи 20 метрів. Між іншим, після вибуху газу на вулиці Довгій у травні 2008 року, внаслідок якого загинули дво ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Свято малюків. Наймирніший парад у світі – парад візочків відбувся в Івано-Франківську. Його організатор, уже четвертий рік поспіль,  – телерадіокомпанія «Вежа». Креативна ідея, яскравий дизайн та несподіване рішення щодо оформлення перших автомобілів для малят. Івано-франківські матусі із завданням впоралися. На Вічевий майдан з’їхалося майже 20 унікальних дитячих екіпажів.

Бджолиний вулик, кошик із квітами, вишукана яхта, міні-автомобіль, хмаринка з янголятком та карета для принцеси. Такого вигляду набули звичайні візочки. Кожен – це справжній витвір мистецтва. Вікторія Дуда візочок свого 2-річного сина Олексія переобладнала у чумацький віз. Основа – із дерева та бамбуку, збоку причеплені постоли та різьблені тарелі. Невід’ємний атрибут чумаків – мішечок із сіллю та навіть віл, зроблений із поролону, також тут. Аби додати правдивості образу, мама і синочок вбрані як чумаки. На створення незвичного транспорту пішло майже дві до ... Читати далі »
Переглядів: 1140 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

За два останні тижні у справі ямкового та поточного ремонту доріг відчутні позитивні зміни, — заявив головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. За його словами, з чотирьох мільйонів гривень, передбачених на ці потреби, шляховики вже освоїли 1 млн. 300 тисяч гривень і уклали 1300 тонн асфальтобетону.


— 25 вулиць ми вже завершили, а 13 ще перебувають в роботі, — каже Микола Петрович. – Працювало вісім бригад, а тепер сім, бо з калуськими дорожниками співпрацю ми припинили. Спершу ми «позабивали» глибокі ями. А ось мілкі ями і тріщини має заробляти установка «Мадпадчер». Але вона попрацювала кілька днів і зараз не працює, бо нема бітумної емульсії. Тому виглядає, що дороги начебто недоремонтовані.
Взагалі, для нормальної ритмічної роботи нам потрібна погода і фінансування, щоб ми могли розрахуватися з асфальтним заводом і підрядниками. А ті, в свою чергу, могли розрахуватися з асфальтним заводом, щоб можна було з ... Читати далі »
Переглядів: 978 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Директор комунального підприємства «Полігон» Богдан Тимочко спростовує інформацію про надзвичайну шкоду так званого фільтрату на міському сміттєзвалищі: «Сам по собі фільтрат не є агресивною речовиною, — запевняє Богдан Дмитрович. – Я намагався це пояснити журналістам, які писали про начебто перелив фільтрату і його потрапляння в довкілля, але мені це не дуже вдавалося. Після останнього випадку переливу фільтрату в обвідну канаву було багато шуму, а збитки були оцінені у 126 гривень».

Найгірше, коли фільтрат просочується в грунтові води. Проте на нашому сміттєзвалищі, за словами пана Тимочка, це практично неможливо, бо воно унікальне. «Під місцевістю, де розташовується наше сміттєзвалище, двометровий шар жовтої глини, яка робить його герметичним, — пояснює Богдан Дмитрович. — Крім того, при захороненні сміття дно чека покривається плівкою. Також пробурені свердловини для взяття проб. У підземні води фільтрат практично не потрапляє».
Керівник «Полігону» принагід ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, який з однодумцями започаткував Громадську ініціативу «Оновлення країни», обіцяє початок її активної діяльності восени. До кінця літа, за його словами, буде створена Програма оновлення країни, а відтак, орієнтовно у вересні, відбудеться громадський форум, на якому власне і буде вирішуватися чи оформлюватися цій громадській організації в політичну силу, чи ні.

Та навіть, якщо «Оновлення країни» стане партією, щоб підтримати співавторів програми на місцевих виборах, то, як наголошує пан Наливайченко, це не буде черговий вождистський проект. «Не буде 179-ої партії Наливайченка, або під Наливайченка, або під якогось іншого вождя чи лідера», – пообіцяв він на прес-конференції в Івано-Франківську в понеділок.
Наразі ГІ «Оновлення країни» налагоджує партнерські стосунки з уже діючими громадськими організаціями, насамперед молодіжними. «Нам важливі партнерські стосунки з громадськими організаціями, які вже існують. Ми зразу відверт ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (1)

10 червня в Івано-Франківську створено обласний Народний комітет захисту України (НКЗУ), що став організаційною структурою раніше створеного всеукраїнського НКЗУ, який очолює Дмитро Павличко.

В установчих зборах минулого четверга взяли участь представники громадських організацій і політичних партій, відомі громадсько-політичні діячі краю, загалом понад 60 осіб. Співголовами обласного НКЗУ вони обрали народного депутата першого і другого демократичних скликань, екс-посла України в Грузії та Азербайджані, голову обласної «Просвіти» Степана Волковецького та народного депутата першого демократичного скликання, колишнього голову виконкому облради Дмитра Захарука. Також обрано тимчасовий провід, до якого увійшли лідери громадських організацій та політичних партій.
Учасники зборів ухвалили декларацію, в якій визначена мета та окреслені основні напрямки діяльності обласного НКЗУ. У ній, зокрема, наголошено, що завдання комітету полягатимуть в організації опору нинішньом ... Читати далі »
Переглядів: 1062 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Минулого четверга в рамках локального політичного навчального візиту «Україна як майбутній європейський партнер» відбулася зустріч міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з делегацією мерів міст та депутатів місцевих рад Австрії.
Австрійська делегація у складі 22 представників прибула для вивчення місцевого самоврядування України, обміну досвідом, ознайомлення з політичною ситуацією країни в цілому та вивчення регіональних особливостей, налагодження тісних контактів задля співпраці між громадами та органами місцевого самоврядування України та Австрії. Австрійці побували в Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях і Тернополі.
На зустрічі в Івано-Франківську представникам австрійських муніципалітетів було представлено електронну презентацію економічного потенціалу міста, а також галузі та проекти, що потребують вкладень коштів інвесторів. Також мер Івано-Франківська висловив сподівання, що Австрія стане одним з адвокатів України в її прагненні вступу до Євросоюзу ... Читати далі »
Переглядів: 1024 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Третє завершальне засідання 54-ї сесії Івано-Франківської міськради, що відбулося минулого четверга, було позначене вкрай поганою відвідуваністю депутатів. У сесійній залі зібралося заледве 33 з 60-ти міських обранців, сесія розпочала роботу з-понад годинним запізненням.
«Земельні питання пройшли і вже нецікаво ходити на сесію», – прокоментував ситуацію міський голова Віктор Анушкевичус, водночас подивувавшись, для чого тоді було йти в депутати. Також мер попросив секретаря міськради Василя Бойчука опублікувати список тих депутатів, які без поважних причин були відсутні.
Незважаючи на це, робота депутатського корпусу в цей день була доволі злагодженою і результативною. Зокрема, одностайно було ухвалено рішення щодо створення комунального підприємства «Івано-Франківська муніципальна аптека», яке раніше викликало бурхливі дискусії.
Після тривалих попередніх обговорень та створення робочої групи було досянуто компромісу в цьому важливому питанні. Адже, за словами В. Анушкевичуса ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Стандартна ситуація для теперішніх молодих батьків: походила дитина тиждень до дитячого садочка і знову захворіла. Через декілька тижнів ситуація повторюється. Батьки готові придумати що завгодно, аби тільки дитина була здоровою. А от причини таких частих «лікарняних» знайти не можуть. У цій ситуації спробували розібратися лікар-інфекціоніст міської дитячої поліклініки Вероніка Васьків та міський дитячий імунолог Ірина Федорів.

Дуже часто ми стикаємося з проблемами захворювання дітей на респіраторні інфекції, грип. Найбільш вразливою категорією до таких хворіб є найменші діти, особливо ті, хто відвідує дошкільні навчальні заклади. Можливо, саме тому в народі побутує назва таких захворювань – «садковий синдром». Кашель, температура і нежить супроводжуються вірусними інфекціями. А тому при перших проявах таких захворювань лікарі радять негайно звертатись за допомогою до дільничних педіатрів і ні в якому разі не займатися самолікуванням. Найперше медики застерігають, ... Читати далі »
Переглядів: 1156 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

На Івано-Франківщині вперше відбудеться таборування з бойового гопака. Такий цікавий та спеціалізований відпочинок пропонує дітям Міжнародна федерація бойового гопака.

Табором зазвичай завершується річний вишкільний цикл із бойового гопака. Проте адміністрація табору прийме і дітей віком 7-13 років, які до цього не займались жодним бойовим мистецтвом.
Президент Міжнародної федерації бойового гопака Володимир Пилат стверджує, що заняття бойовим гопаком дуже добре впливає на дітей. Це, за його словами, показує тестування здоров’я дітей, що проводилося на початку і вкінці таборування. Під час таборування за здоров’ям дітей стежитимуть фахівці кафедри валеології Харківського університету.
Таборування відбуватиметься з 16 по 27 червня в с. Пороги Богородчанського району і буде не лише оздоровчим, а й інформативним. Дітям прочитають 24 лекції та покажуть 12 фільмів. Зокрема, подаватимуть українську героїку в школі лицарського виховання.
Дуже важливим в занятт ... Читати далі »
Переглядів: 1023 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Під такою назвою  Міністерство аграрної політики України презентує Галузеву програму соціально-економічного розвитку сільських територіальних громад. Презентація відбувається в рамках XXII Міжнародної агропромислової виставки «Агро 2010».
 За словами голови ОДА Михайла Вишиванюка, «надзвичайно важливий для відродження українського села та сільської громади проект «Нова сільська громада» спрямований на реалізацію впродовж наступної п’ятирічки, до 2015 року, програм соціально-економічного розвитку п’яти сільських територіальних громад у п’яти регіонах України – Карпатському (Івано-Франківська область), на Поліссі (Житомирська область), на Донбасі (Донецька область) і в Автономній Республіці Крим. Виконання завдань Галузевої агропрограми вимагатиме залучення і організаційних, і фінансових ресурсів як на державному рівні, так і на регіональному рівні. Для цього Міністерство аграрної політики України щорічно передбачатиме кошти державного бюджету в межах фінансування діючих дер ... Читати далі »
Переглядів: 1341 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Минулого четверга франківський уболівальник мав на вибір одразу чотири футбольних поєдинки, які згідно з анонсами мали розпочатися одночасно. За дивним збігом обставин зійшлися докупи домашні поєдинки усіх клубів обласного центру. Ті, хто вибрав матч професійних колективів, принаймні, не пожалкували, бо стали свідками результативного футболу у виконанні місцевого «Прикарпаття» і охтирського «Нафтовика».

«Як почали ми другу частину сезону нічиєю з «Прикарпаттям», так його й завершили», – скаже після матчу дещо спантеличений таким розвитком подій тренер «Нафтовика» Сергій Шевченко. Й справді, представник Сумщини несподівано став одним з двох колективів, які так і не зуміли переграти франківців. Компанію йому склав ФК «Харків»… Відтак «Нафтовик» втратив нагоду переміститися у підсумковій позиції на шосту сходинку. «Прикарпаття» ж міцно засіло на 16-й сходинці.
Вона стає рятівною для команди другий сезон поспіль. Та це вже нікого не тішить. Безкінечна боротьба за в ... Читати далі »
Переглядів: 1050 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Аматорський чемпіонат Прикарпаття з волейболу завершився перемогою бурштинського «Західрембуду». Торішній переможець – «Західшина» з Богородчан фінішувала третьою. Паралельно вперше було розіграно звання чемпіона серед юнаків. Його виборов ЛВУМГ з Долини. Нового чемпіона отримав і другий дивізіон –  команду Прибилова (Тлумацький район). Торішній тріумфатор – перегінська «Лімниця» до фіналу не потрапила.
Становище команд. Вища ліга
    І    О    CП
„Західрембуд” Бурштин    7    20    21:6
„Володар” Галич    7    15    18:8
„Буффало” Ів.-Франківськ    7    13    16:11
„Західшина” Богородчани    7    13    15:13
„Сокіл-Будмаш” Калуш    7    9    12:13
ЛВУМГ Долина    7   ... Читати далі »
Переглядів: 1018 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Події в чемпіонаті Івано-Франківщини розгортаються все цікавіше. Фаворити сезону не втомлюються втрачати очки, все більше закручуючи інтригу змагань. Такого хвацького чемпіонату ми не мали вже давненько…

Чи можна не виграти матч, в якому на 89-й хвилині табло висвітлює рахунок 2:0 на твою користь? Виявляється, можна. Свідками такого поєдинку стала яремчанська публіка. Місцеві «Карпати» на 6-й та 8-й хвилинах провели два «сухі» м’ячі у ворота тлумацького «Придністров’я», після чого, як здавалося, долю матчу було вирішено остаточно. Однак на 90 та 92-й хвилинах яремчанці отримали два поспіль пенальті у власні ворота і рахунок зрівнявся – 2:2!
З тим самим рахунком завершив свою гру і лідер перегонів – франківський «Тепловик», який грав у Ясенові-Пільному. Надвірнянський «Бескид» був розбитий у Городенці, пропустивши на 2 місце печеніжинські «Карпати». Ті не мали проблем з «Калушем».
Скандалом завершився матч в Угринові, де місцевий «Сокіл» приймав непереможний ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Завершилося обстеження так званих місць масового відпочинку людей на воді. Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін, повністю відповідає всім вимогам лише один пляж на центральному міському озері на вулиці Гетьмана Мазепи.

— Водолази обстежили дно озера, рік та інших водойм, — каже Юрій Федорович. – В місцях масового відпочинку встановлені інформаційні щити з правилами поведінки людей на воді. Але через брак коштів у місцях відпочинку на ріках, на жаль, нам не вдасться організувати рятувальні пости. Хоча згідно з правилами охорони життя людей на водних об’єктах вони б мали бути. Стаціонарний рятувальний пост функціонує лише на центральному міському озері, — зазначив пан Щочкін.
Як кажуть, рятування потопаючих – справа рук самих потопаючих. Залишається лише сподіватися, що люди під час відпочинку та купання дотримуватимуться правил поведінки на воді. Втім, особливо розраховувати на ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)