П`ятниця, 29.03.2024, 12:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 11
У неділю близько п’ятої години пополудні поблизу п’ятиповерхового будинку №4 на вулиці Хіміків в підземній теплокамері стався вибух газоповітряної суміші.

Внаслідок вибуху постраждали двоє п’ятирічних братів-близнюків. Карета швидкої допомоги доправила їх до обласної дитячої лікарні. Одного хлопця після медичного огляду відпустили додому, а другого з переломом ноги та опіками — госпіталізували. Його стан медики характеризують як середньої важкості. Також вибухова хвиля вибила від першого по четвертий поверх дев’ять вікон у шести квартирах, але інших руйнувань будинок не зазнав.
На місце події виїхали оперативні рятувальні та аварійні служби, які відключили будинок від газо- та електропостачання й здійснили тимчасову евакуацію 28 мешканців першого і другого під’їздів багатоповерхівки. Було створено оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та з’ясування причин її виникнення.
О 23-й годині люди повернулися до своїх квартир, а наступного дня до будин ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Через профілактичні роботи на котельнях 70% будинків з централізованим гарячим водопостачанням наразі перебувають без гарячої води.

Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Зараз на профілактиці котельня на вулиці Індустріальній, яка в міжопалювальний період забезпечує гарячою водою центральну частину міста, мікрорайони вулиць Миру, Хоткевича, Івана-Павла ІІ, «Каскад» та «Позитрон», а також котельня на вулиці Федьковича, що обслуговує мікрорайон «Пасічна».
Роботи там планують завершити до 25 та 28 червня відповідно. Однак через аварійний стан мереж від котельні на Індустріальній вона не працюватиме доти, поки їх не відремонтують. Кілька тижнів не матимуть гарячої води Центральна міська клінічна лікарня, онкодиспансер та пологовий будинок, чиї котельні теж зупиняють на профілактику.
Із найбільших котелень в місті зараз працює лише одна – на вулиці Гетьмана Дорошенка, що подає гарячу воду до будинків в мікрорайо ... Читати далі »
Переглядів: 1058 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня ми писали, що мешканці міста, водії та відвідувачі обласної лікарні вимагають термінового ремонту дороги, яка веде до найбільшої лікарні області. Оскільки за тиждень ніяких змін не відбулося, терпець людям увірвався і цього понеділка вони перекрили вулицю Пасічну.

На місце події виїхали керівники міського відділу ДАІ та міськжитлокомунгоспу. Але протестувальники впродовж двох годин таки блокували рух транспорту і пропускали лише карети швидкої допомоги, які їхали до обласної лікарні. Згодом комунальники взялися до підготовчих робіт для ремонту дороги, який, як вони запевняли, мав розпочатися ще минулого тижня, але завадила погода. Крім того, за словами головного інженера міськжитлокомунгоспу Миколи Ковальчука, належно організувати технологічний процес ремонту дорожнього полотна на цій вулиці з інтенсивним рухом транспорту дуже складно, бо фактично неможливо організувати об’їзд.
— Цю дорогу свого часу збудували з пору ... Читати далі »
Переглядів: 889 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Минулої суботи  під час розкопки для ремонту водопроводу на вулиці Академіка Сахарова працівники КП «Івано-Франківськводоекотехпром» пошкодили високовольтну кабельну лінію, внаслідок чого весь прилеглий мікрорайон дві години перебував без електропостачання.

Як зазначила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, «водоекотехпромівці» проводили розкопку в присутності представника міського району електромереж. Однак навіть він не знав, що тут проходить електричний кабель. Найприкріше, що через таку недбалість під знеструмлення потрапила й обласна дитяча лікарня на вулиці Коновальця. Щоправда, її заживили за 20 хвилин.
Цікавим видається й те, що директор Івано-Франківського РЕМу Володимир Поліш про цей випадок довідався лише у вівторок під час апаратної наради, тому прокоментувати його не зміг.
Не пощастило й мешканцям мікрорайону «Каскад», які минулого четверга теж дві години змушені були обходитись без світла. Причина знеструм ... Читати далі »
Переглядів: 924 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

З 1 червня розпочалося літнє оздоровлення дітей. Гостинно відчинив свої двері заміський оздоровчий табір «Лімниця» і запрацювали пришкільні табори.

Як повідомив начальник міського управління освіти і науки Михайло Верес, пришкільні табори відвідуватимуть вісім тисяч дітей. Для учнів 1-4-х класів організоване харчування, яке обходиться у шість гривень. При цьому 2,5 грн. йде з міського бюджету, а 3,5 грн. сплачують батьки. Але більшість дітей, зазначив пан Верес, харчуватимуться безкоштовно, оскільки вони користуються відповідними пільгами.
У заміському оздоровчому таборі «Лімниця» під час літніх канікул планується провести чотири табірні зміни. Зараз триває перша, яку освітяни назвали «мистецько-спортивною», бо тут відпочивають діти, котрі займаються у спортивних та мистецьких школах міста і беруть участь у художній самодіяльності. Михайло Верес зазначив, що путівка в «Лімницю» коштує 1890 гривень і є найдешевшою серед всіх 12 дитячих таборів області. Під час в ... Читати далі »
Переглядів: 1457 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Міська влада має намір врешті-решт навести порядок з так званими малими архітектурними формами. Нещодавно міськвиконком ухвалив рішення про заборону їх розміщення в історико-архітектурній заповідній зоні Івано-Франківська в межах вулиць Січових стрільців-Орлика-Новгородської-Дністровської-Василіянок-Гаркуші-Франка.

Тут не можна буде встановлювати апарати для поповнення рахунків мобільних телефонів, розміщувати пересувні лотки швидкого харчування, холодильники для торгівлі морозивом чи роль-бари з хлібним квасом. Щоправда, як пояснив начальник управління торгівлі міськвиконкому Ігор Витриховський, це не стосуватиметься  визначених і затверджених місць відповідно до схеми розташування, погодженої управлінням архітектури й містобудування.
Крім того, в мерії вирішили нарешті знести різноманітні самовільно встановлені кіоски. За підрахунками керуючого справами міськвиконкому Андрія Лиса, таких в різних куточках міста налічується понад два десятки. «Але найбіль ... Читати далі »
Переглядів: 907 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Після інвентаризації великих рекламних конструкцій Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр береться до впорядкування рекламних вивісок та інвентаризації рекламних об’єктів, розміщених на електроопорах, оскільки більшість з них встановлені без дозволу.

Про це повідомила директор центру Вікторія Шахоріна. Вона також додала, що на час проведення цієї інвентаризації запроваджується тримісячний мораторій на встановлення будь-яких рекламних конструкцій на електроопорах. Загалом же, за словами пані Шахоріної, всі рекламні конструкції, що розміщуватимуться на електроопорах, будуть однотипними. Директор рекламно-інформаційного центру також зазначила, що зараз в місті є проблема з розміщенням приватних безкоштовних оголошень. Щоб люди ними не обклеювали електричні стовпи, необхідно для цього передбачити відповідні місця. Планується, що під розмішення приватних безкоштовних оголошень відводитиметься один бік трикутних конструкцій на електроопорах.
Трохи ... Читати далі »
Переглядів: 1118 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Баскетбол на терени сучасної Івано-Франківщини прийшов ще в 30-х роках минулого століття. Та лише десять років тому він набув організованих форм. У 2000-му з’явилися перші клуби: «Динамо» – в обласному центрі і БК «Калуш» – в місті нафтохіміків. Через два роки вони об’єдналися під назвою «Говерла».

Сезон, що минув, виявився найкращим в історії цієї команди. Дебютуючи у вітчизняній суперлізі, франківці посіли шосту сходинку, поступившись лише визнаним авторитетам. Минулого тижня підсумки виступів «Говерли» разом з журналістами підбивали генеральний директор клубу Андрій Дроздов і головний тренер команди Євген Мурзін.
«Вихід у плей-офф був нашим максимальним завданням на сезон, – каже Андрій Дроздов. – А фінішували шостими. Ми, можна сказати, свій план навіть перевиконали. Наш клуб надзвичайно вдячний засновникам Суперліги, командам, які грають у ній, за те, що дозволили «Говерлі» проводити матчі на рідній арені (на старті чемпіонату фр ... Читати далі »
Переглядів: 1016 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Манежу коледжу фізвиховання майже сорок років. За цей час він не знав жодної серйозної реконструкції. І хтозна, скільки б ще слугувало спортсменам старе покриття, якби тут не знайшли прихісток провідні ігрові команди обласного центру. Торік «не витримали нерви» у керівництва футзального «Урагану». Силами клубу жорстку гуму змагального майданчика замінили на паркет. Та, як виявилося згодом, він також не відповідає сучасним вимогам. Через це на деякий час опинилася поза грою баскетбольна «Говерла».



Баскетболісти повернулися у рідне місто тільки після надання гарантій реконструкції арени. Затягувати з нею не стали. Тільки-но завершилася остання гра сезону, розпочався демонтаж старого покриття. А вже у вівторок, 8 червня, до манежу одна за одною почали під’їжджати автомобілі-бетономішалки. Розпочалася закладка основи під нову арену.
Оновиться не тільки ігровий майданчик та легкоатлетичний сектор, встановленням яких займатимуться ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

У першоліговій першості України цього року вистачало усяких колізій. З різних причин переносилися та відмінялися матчі, навіть – цілими турами, але зрештою команди з’ясовували стосунки на футбольному полі. Так було до минулої суботи…

В 33-му турі не відбулися одразу два поєдинки. І якщо про неявку «Десни» на матч в Алчевськ стало відомо хоча б за кілька годин до гри, то демарш ФК «Харків» відбувся… безпосередньо на футбольному полі. Харків’яни разом з суддями та суперниками (бурштинським «Енергетиком») вийшли на футбольне поле, потисли один одному руки і рушили до роздягальні. Таким чином один з аутсайдерів чемпіонату висловив свій протест проти дій клубного керівництва, яке не виплачує зарплату і не продовжує контракти з гравцями. Відтак «енергетики» здобули свою найлегшу перемогу в сезоні, яка дозволила їм піднятися на 14-ту сходинку. Її клуб з Бурштина обіймав й за підсумками минулого чемпіонату.
А от «Прикарпаття», як і торік, фінішує 16-м. В суботу франківц ... Читати далі »
Переглядів: 963 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)

Перемоги у поточному чемпіонаті Івано-Франківщини будуть даватися непросто навіть фаворитам. Про це засвідчив черговий, восьмий тур турніру. В ньому не зуміли виграти одразу два претенденти на нагороди.

Печеніжинські «Карпати» двічі виходили впреред у виїзному поєдинку з богородчанським «Газовиком», але в підсумку заледве звели матч до нічиєї, в компенсований час – 3:3. Надвірнянський «Бескид», в свою чергу, не зумів переграти «юніорів» з Лисця. З числа лідерів виграли свої матчі тільки франківський «Тепловик» та «Снятин-Євромодуль», єдиний колектив, що ще не спізнав гіркоти поразки.
Ще один з фаворитів сезону – яремчанські «Карпати» в неділю не грали. У минулий четвер, до речі, команді представили нового керманича. Ним став добре відомий Сергій Турянський. Дебют наставника відбудеться сьогодні у кубковому поєдинку з городенківським «Пробоєм».    
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. Матчі 7 туру. 2-3 червня. «Калуш» – «Прикарпаття-2» – 1 ... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: bond | Дата: 11.06.2010 | Коментарі (0)