Четвер, 28.03.2024, 18:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 06
У суботу, 8 травня, на честь відзначення 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, вперше за останні п’ять років, в місті відбудеться військовий парад із шести так званих парадних коробок по 25 осіб в кожній. Планується, що в ньому візьмуть участь представники всіх силових структур Прикарпаття, а також вихованці військово-спортивного ліцею. Відкриє парад Бойовий прапор 226-ої Глухівсько-Київської стрілецької дивізії, котра визволяла наш край від німецько-фашистських загарбників.

Як повідомив начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківського міськвиконкому Ігор Кінаш, колони з представників влади та ветеранів формуватимуться о 9.30 біля адмінбудинку на вулиці Грушевського і по вулиці Гаркуші пройдуть до меморіального кладовища на вулиці Лепкого. Там відбудеться панахида та віче-реквієм. Потім його учасники вулицею Лепкого вирушать до облмуздрамтеатру на урочисту академію та святковий концерт. Для ветеранів, яким важко ходити, відділ транспорту і зв ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Вгорі так гарно і світло. Блакитне небо. Жодної хмаринки. І сонце безтурботно світить. Таке тепле і веселе. Так, а чому йому не бути веселим? Воно ж там, вгорі. Йому нема діла до того, що внизу. А тут...
Двадцятилітній юнак безсило розпластався на закривавленій землі. Навколо багато людей, але їм не до нього. Іде війна. Хто не вберігся, хто слабший – тому нема чого жити. Біль якоюсь мірою приглушується пострілами з гармат і криками поранених. Смерть розгулялася в цьому місці. Вийшла на свої страшні жнива і танцює під криваву музику війни. «А в мене вдома синок народився», – подумав юнак. Та й усе. Ніби не було такого ніколи. Тільки холодне тіло залишилося.
Київ зустрів мене мокрим снігом. На вокзалі було вогко і якось сіро. Власне, весь Київ був сірим і непривітним. Може, то мені просто так з незвички здалося, а може, воно і справді так є. Навколо туди-сюди снували люди. Нікому ні до кого нема діла. Здається, якби на вулиці впала людина, то перехожі просто обминали її. Ще й злили ... Читати далі »
Переглядів: 1063 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Як відомо, Івано-Франківська обласна рада «прославила» себе на всю Україну тим, що двічі не змогла зібратися, щоб висловити свою позицію щодо угод по Чорноморському флоту. І це незважаючи на те, що майже 100 зі 120 депутатів облради складають представники «Нашої України» і БЮТ. Керівники БЮТ, з 37-ми депутатів якого на сесії приходило 10-13, обіцяють зробити кардинальні висновки.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко повідомила про намір у найближчі дні відвідати Івано-Франківську область, зібрати всіх депутатів і провести досить грунтовну розмову, щоб зрозуміти, хто з них сьогодні вже зрадив і хоче йти служити антиукраїнській владі, а хто готовий «ставати в колони за Україну». Про це вона заявила під час суботньої прес-конференції в Луцьку, відповідаючи на прохання оцінити ситуацію, що склалася в Івано-Франківській облраді, зокрема, і через неявку на сесію депутатів-бютівців.
«Оцінка тут однозначна, – сказала лідер БЮТ. – Депутати, які не з’являються, які зривають прийнятт ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

За негайне створення Громадського комітету порятунку України (ГКПУ) висловилися десятки авторитетних громадських діячів  та представників інтелігенції, які виклали свою позицію у відозві до українців.
Ініціатори створення ГКПУ, за повідомленням УНІАН, зазначають, що "режим Януковича перетворився на ліквідаційну комісію нашої держави”. "Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників, нова влада після торгівлі українською територію вже готова віддати авіабудівну галузь та атомну енергетику. Вони продають Україну та народ оптом і вроздріб”, – переконані підписанти відозви.

"У час, коли над Україною, як незалежною та демократичною державою, нависла смертельна небезпека, ми, відчуваючи відповідальність за долю майбутніх поколінь, заявляємо про створення 5 травня 2010 року в місті Києві Громадського комітету порятунку України”, – зазначається у відозві.
Метою діяльності комітету визначено: відстоювання територіальної цілісності й суверенітету України; з ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

На сьогодні лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока викликали у слідче управління ГУ МВС як свідка за статею про групове порушення громадського порядку під час подій, які відбулися біля стін Верховної Ради 27 квітня 2010 року.
Про це інформує «Українська правда» з посиланням на прес-службу партії, котра також повідомляє, що 1 травня було здійснено "незаконний примусовий привід у міліцію заступника голови Всеукраїнського об‘єднання "Свобода” Андрія Мохника та заступника голови Київської міської організації Андрія Іллєнка”.


У постанові про примусовий привід йшлося про те, що затримані "через гучномовці та інші звукові прилади викрикували образливі брутальні вислови загального характеру, спрямовані на адресу посадових осіб органів державної влади з настійливими вимогами виконати їх безпідставні бажання, внаслідок чого порушено спокій місцевих жителів та нормальну узгодженість їх життєдіяльності”.
У справі щодо подій біля парламенту 27 квітня допитані також член пол ... Читати далі »
Переглядів: 1046 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Цього понеділка запрацював асфальтний завод і пожвавились темпи ремонту доріг міста. Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, наразі на вулицях працюють шість ремонтних бригад: три — дорожнього ремонтного експлуатаційного управління міськжитлокомунгоспу та по одній — орендного управління «Автошлях», фірми «Західрембуд» і ПП «Лучко». Вже відремонтовано проїжджу частину Північного бульвару імені Пушкіна, тривають роботи на вулицях Гаркуші, Січових стрільців, Гетьмана Мазепи.

Впродовж останніх днів асфальтний завод випускав по 80 тонн асфальтобетонної суміші. Хід і якість виконання ремонтів особисто контролюватиме міський голова Віктор Анушкевичус, який зажадав від комунальників щоденного звіту щодо обсягів виконаних робіт. Нагадаємо, що попередньо планувалося сформувати вісім ремонтних бригад, для яких асфальтний завод за день мав би випускати 100-150 тонн асфальтобетону. Крім того, як поінформував в.о. начальника муніципал ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

28 квітня відзначався День охорони праці, який цьогоріч проходив під гаслом «Управління ризиками та профілактика охорони праці в нових умовах». Йому передував тиждень охорони праці, мета якого — привернути увагу кожного роботодавця і працівника до проблем охорони праці, необхідності зменшення виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму і виробничих захворювань та формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці.

В рамках тижня охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях Прикарпаття відбулося оновлення кабінетів й так званих куточків охорони праці, виготовлені нові стенди, випущені буклети та інформаційні бюлетені, спрямовані на профілактику виробничого травматизму, проведені огляди-конкурси «Краще підприємство з охорони праці» та «Кращий працівник».
Як інформує прес-служба управління Держгірпромнагляду в області, в минулому році рівень виробничого травматизму на Прикарпатті зменшився. Кількість травмованих зменшилась на ... Читати далі »
Переглядів: 960 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Екс-прем’єр-міністр України і лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що президент Віктор Янукович, по суті, оголосив війну щонайменше половині нації. За 50 днів свого президенства він перейшов межу, яку не переходив жоден із його попередників, і його кроки викликають радикальне несприйняття «як мінімум на половині території України».

«Як мінімум для половини громадян України це є по суті оголошення війни своїй власній нації», – заявила Ю.Тимошенко в суботу, 1 травня, на прес-конференції в Луцьку. «Янукович з такою неповагою, з такою зверхністю, з такою безвідповідальністю робить ці кроки, що зайвий раз демонструє, що йому як мінімум на половину України просто плювати», – додала вона.
До Луцька Юлія Тимошенко приїхала як лідер об’єднаної демократичної опозиції, щоб організувати необхідний опір антиукраїнським крокам нової влади. Мається на увазі, створення нової коаліції, обмеження української мови, переписування історії і, що особливо шокувало, підписані без будь-яко ... Читати далі »
Переглядів: 1089 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Віктор Анушкевичус від імені міської влади звернувся до керівників підприємств, підприємців та небайдужих мешканців Івано-Франківська з пропозицією допомогти в ремонті доріг. Небачена досі ініціатива міського голови пояснюється незадовільним станом доріг внаслідок суворої зими та відсутністю у міському бюджеті достатнього обсягу коштів для одномоментного комплексного ремонту усього дорожнього господарства міста.

„Якщо ви бажаєте послужити рідному місту, зокрема, вклавши кошти або іншим чином долучитись до ремонту дороги чи тротуару біля власного житлового будинку, офісу чи підприємства, вся територіальна громада Івано-Франківська буде вам щиро вдячна за такий внесок у розвиток міста”, – мовиться у зверненні. На письмові пропозиції ініціативних підприємців та свідомих мешканців чекають у виконавчому комітеті Івано-Франківської міськради.
Міська влада обіцяє гідно пошанувати всіх небайдужих – встановити пам’ятні таблички з іменами людей чи назвами підприємств, у ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Освітяни запевняють, що рівень освіти населення з кожним роком зменшується. Як не парадоксально, але до вузів сьогодні вступає 75-80 відсотків, проте здолати вищу освіту спроможна лише половина з них.
Минулого тижня в Івано-Франківську представники загальноосвітніх та вищих навчальних закладів міста, а також цьогорічні випускники та їхні батьки обговорювали питання, котрі стосуються вступу абітурієнтів до вузів. Засідання круглого столу на цю тему ініціювала обласна організація Комітету виборців України.


Під час зустрічі мова велася про ті проблеми, з котрими стикаються як вчителі, так і викладачі вузів. У кожного вони свої, проте одностайність учасників засідання проявилася у позитивному ставленні до теперішньої системи оцінювання якості освіти. Зовнішнє незалежне оцінювання не викликає в нікого жодних сумнівів. Але при вступі виключити корупційний фактор зовсім неможливо.
Викладачі вузів виявили стурбованість у зв’язку з тим, що діти в школі давно перестал ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Степан Бандера і Роман Шухевич – і досі в авангарді боротьби за Україну. В обласному центрі ініціювали присвоєння їм статусу „Почесний громадянин Івано-Франківська”, щоб таким чином дати відповідь на антиукраїнські дії нової влади. Зокрема, на скасування Донецьким окружним адмінсудом присвоєння Бандері і Шухевичу звань „Герой України”.

З ініціативою про надання звань „Почесний громадянин Івано-Франківська” С.Бандері та Р.Шухевичу виступила міська організація ВО „Свобода”. Пропозиція знайшла підтримку всіх депутатських фракцій міськради. Це було підтверджено на спільній прес-конференції минулого четверга, де представники „Свободи”, секретар міськради і керівники всіх депутатських фракцій говорили в унісон.
Голова міськорганізації „Свободи” Роман Онуфріїв зауважив, що за часів незалежності в Івано-Франківську надання таких звань, що передбачені статутом міста, ще не відбувалося, – Бандера і Шухевич будуть першими. На його переконання, це дасть можливість продемонс ... Читати далі »
Переглядів: 1035 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Шквал критики на адресу міського голови Віктора Анушкевичуса щодо незадовільного стану доріг, тарифів на житлово-комунальні послуги та проблем в комунальному господарстві з боку „Громадського форуму Івано-Франківська” команда мера парирувала доволі нестандартним ходом. На прес-конференції минулого четверга В.Анушкевичус повідомив про своє рішення запропонувати вакантну посаду начальника управління житлово-комунального господарства лідеру „Громадського форуму” Юрію Солов’ю.

Мотивуючи такий крок, міський голова зазначив, що багато хто сьогодні в нашій державі любить перебувати в опозиції та критикувати всіх і вся, замість того, щоб пропонувати шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. А критикувати, за його словами, завжди легше, ніж робити. Ніби на противагу своїм опонентам, В.Анушкевичус навіть прес-конференцію розпочав словами: „Багато говорити не буду, тому що немає часу на балаканину”.
На переконання мера, тільки консолідація та об’єднання зусиль може принести ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня представники Івано-Франківщини у 1-й професійній лізі нарешті змогли покінчити із знавіснілими безвиграшними серіями. Як відомо, і «Прикарпаття», і «Енергетик» не перемагали в офіційних матчах ще з вересня минулого року.

Першими підняли настрій своїм шанувальникам іванофранківці. У перенесеному ще з 2-го туру (тоді, нагадаємо, прикарпатці їздили на студентське Євро) поєдинку з ФК «Харків» наші земляки відсвяткували вольову перемогу. Вкотре паличкою-виручалочкою для «Прикарпаття» став його капітан Олександр Микуляк, який наприкінці зустрічі відзначився «дублем». За кількістю голів у першості (п’ять) ветеран наздогнав кращого бомбардира команди Івана Щеглюка, який, як відомо, нині виступає у Польщі.
Разом з тим, виїзне турне за маршрутом Чернігів – Харків відібрало у прикарпатців чимало сил. Тож вже за кілька дні прикарпатці поступилися вдома землякам з «Енергетика», котрі, навпаки, останні 10 днів були вільними від ігор. Переможний м’яч бурштинців ... Читати далі »
Переглядів: 1013 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Поступившись всуху київському «Будівельнику» в чвертьфінальній серії плей-офф, франківська «Говерла» вибула з боротьби за нагороди чемпіонату країни. Тепер на нашу команду очікують поєдинки за 5-8 сходинки.
Черговим суперником наших земляків буде БК «Одеса». Серія до трьох перемог стартує сьогодні в Південній Пальмірі. Другий поєдинок заплановано на 8 травня. В Івано-Франківську команди зіграють 11-го, а якщо буде потрібно – то і 13-го числа. П’ятий матч за потреби відбудеться в Одесі 16 травня.
Чемпіонат України. Суперліга. 2 етап. 1/4 фіналу. "Будівельник” – "Говерла” – 3:0 (105:65, 85:79, 89:84). БК "Київ” – БК "Одеса” – 3:1 (91:79, 95:77, 76:101, 89:53). "Кривбасбаскет” – "Азовмаш”- 1:3 (49:62, 77:69, 58:76, 74:82). "Ферро-ЗНТУ” – "Дніпро” – 3:0 (89:72, 96:85, 97:86).
Переглядів: 982 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Головною несподіванкою стартових турів чемпіонату області став слабкий виступ яремчанських «Карпат». У двох матчах чинний чемпіон і володар Кубка Івано-Франківщини здобув лише очко і жодного разу не зумів вразити ворота суперників!

Минулої неділі яремчанці поступилися вдома долинському «Нафтовику». Пропустивши м’яч з пенальті вже на 11-й хвилині зустрічі (відзначився Шатковський), господарі так і не зуміли відігратися. Зауважимо, що в рідних стінах яремчанці нікому не поступалися майже два роки, з 1 липня 2007-го, коли в курортній столиці тріумфував «Тепловик» (3:1).
Саме «тепловики» очолюють нині турнірну таблицю. Другими йдуть новачки з Печеніжина. Цієї неділі лідери зустрінуться в обласному центрі.
Втім, вчора верхівка турнірної таблиці напевно зазнала змін. Надвірнянський «Бескид», який як і «Тепловик» розпочав сезон без втрат, зустрічався з «Прикарпаттям-2». Юні прикарпатці з’явилися в календарі змагань лише минулого тижня після того, як Федерація футбо ... Читати далі »
Переглядів: 947 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)

Матч «Ураган» – «Енергетик» й без того був головним у черговому турі чемпіонату країни, а після суперечливого епізоду на 6-й хвилині поєдинку взагалі став епіцентром загальної уваги.

На 6-й хвилині зустрічі гості забили свій єдиний гол після введення м’яча з ауту… головою. Цей хід, що суперечить міжнародним правилам гри, був настільки несподіваним, що господарі навіть не протидіяли «енергетикам». Арбітри, однак, взяття воріт зарахували. До перерви ураганівці відігралися, але на більше наших футболістів не вистачило.
Тож «Ураган» практично втратив шанс наздогнати львів’ян у боротьбі за «бронзу». Ліквідувати дев’ятиочкове відставання за п’ять матчів – вочевидь нереально. Тим паче, що лише два поєдинки франківці проведуть вдома («Тайм», «Єнакієвець»), а решта – у гостях.  
Відзначимо також повернення у турнір львівського ТВД, який після всім відомих колізій мав намір бойкотувати матчі 2-го етапу. Та після того, як АМФУ пригрозила дискваліфікувати клуб ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: bond | Дата: 06.05.2010 | Коментарі (0)