Субота, 20.04.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 15
Минулого тижня працівник міського району електромереж допоміг затримати чоловіка, який намагався вкрасти люк на колодязі зв’язку.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Принагідно вона поінформувала, що за останній час в місті загалом викрали 58 люків та 45 так званих дощоприймальних решіток. Більшість люків «Водоекотехпром» вже позакривав. Наразі на контролі служби залишилось сім адрес, де нема двох люків та п’ятьох решіток.
Наш кор.
Переглядів: 1110 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

Після передвеликодніх толок санітарний стан міста дещо поліпшився. Але проблемних місць ще багато. Тому толоки продовжуватимуться. За інформацією в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули, найпроблемнішою залишається територія, яку обслуговує ЖЕО №6. Степан Іванович звернув увагу комунальників на те, що так звані покинуті будинки, яких на території ЖЕО є чимало, по суті перетворилися на сміттєзвалища.
Це ж стосується і скверу на вулиці Українських декабристів, і так званої «ями» на місці майбутньої дворівневої транспортної розв’язки на вулицях Івасюка-Незалежності. «Ми взагалі там будемо мати проблему, — передбачає перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – На розв’язку щось звозиться, потім там щось почнуть будувати, а згодом ми будемо думати, як це все викупити, щоб побудувати розв’язку. Бо в мене таке враження, що все це робиться планомірно», — сказав перший віце-мер.
Наш кор.
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

Міська влада продовжує боротьбу із незаконним паркуванням автотранспорту на газонах. Як повідомив в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, створені дев’ять рейдових бригад, до яких входять майстри житлово-експлуатаційних організацій, представники міліції та інспекції з благоустрою. За минулий тиждень вони склали 39 протоколів та видали 60 приписів. І це дало свій ефект.

— Було багато нарікань, але паркування на газонах зменшилося, — запевняє пан Кукула. – Машини тепер паркують на доріжках поблизу будинків. Це створює проблему, бо ні «швидка допомога», ні тим більше пожежна машина вже не можуть проїхати. Оскільки це є порушенням правил дорожнього руху, до складу рейдових бригад треба включити представника державтоінспекції, — каже Степан Іванович.
І ось тут постає питання: а де ж паркувати авто? Як свого часу говорив один із колишніх керівників міської ДАІ, «якщо казати, що тут зупинятися не можна, то треба зразу казати, де можна». Кі ... Читати далі »
Переглядів: 1157 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

У вівторок ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відключило 20 котелень, а решту перепрофільовує на роботу в літньому режимі для подачі містові гарячої води. Про це повідомив директор підприємства Ігор Прокопів. Він зазначив, що котельні зупинили з огляду на температурний режим, адже впродовж кількох днів середньодобова температура становить вісім градусів тепла. Водночас, за заявами керівників, тепло й надалі подаватимуть до лікувальних та освітніх закладів міста.

Щодо розрахунків за спожитий газ, то директор «Теплокомуненерго» теж не бачить жодних проблем. За його словами, підприємство наразі розрахувалося на 71% і до 1 червня йому цілком реально виконати вимогу уряду й довести рівень розрахунків до 80%: «З ДК «Газ України» ми уклали угоду реструктуризації боргів, — каже Ігор Прокопів. — За березень вже розрахувалися, за квітень маємо заплатити 18, а за травень 19 мільйонів. Загрози невиконання цих розрахунків я не бачу».
 Керівник «Теплокомуненерго» заз ... Читати далі »
Переглядів: 1085 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

СБУ припинило функціонування каналу нелегальної міграції на Прикарпатті
Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області припинили діяльність організованого злочинного угруповання у сфері нелегальної міграції та перекрили діяльність каналу, через який впродовж 2009 року було здійснено щонайменше чотири спроби переправлення груп нелегальних мігрантів – громадян країн Близького Сходу – з України до держав Євросоюзу.


Скориставшись наявністю попиту на переправлення іноземців із азійських країн до країн Євросоюзу, троє мешканців Івано-Франківської та Львівської областей налагодили взаємодію з транспортування, поселення та переправлення через державний кордон груп нелегальних мігрантів.
Зокрема, мешканець міста Івано-Франківська зустрічав громадян близькосхідних країн, що легально в’їхали в Україну, на території Івано-Франківської області. Він оплачував перевезення іноземців автомобілями таксі, їх поселення у приватни ... Читати далі »
Переглядів: 999 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

Повернення  в  крісло  голови  ОДА  нового-старого очільника області Михайла Вишиванюка  викликало  неабиякий  інтерес.  І не  тільки  серед  бомонду  Прикарпаття,  а  й  серед звичайних людей. Громадськість  краю  пам ятає  добрі починання  і  завершені  справи  Вишиванюка  до  2005 року, тому  з  цікавістю  очікує  його  теперішніх  конкретних  справ.    
                      
З  публікації в  «Західному  кур’єрі»  «Стратегія  губернатора»  дізнався, що Вишиванюк не змінився – ні  у  висловах,  ні  у  стилі, формах  і  методах  керівництва.               
Тіши ... Читати далі »
Переглядів: 1460 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

Минулими вихідними Івано-Франківський драмтеатр демонстрував своїм шанувальникам свіже «дитя» – постановку драми «Нація». На прем’єрі вистави була присутня письменниця, лауреат Шевченківської премії Марія Матіос. Це з її доброго благословення актори театру мали можливість трудитися над новим твором.

Нагадаємо, що минулого року Івано-Франківськ вже сколихнув цілу Україну постановкою «Солодкої Дарусі» за однойменним твором Марії Матіос. Вистава у постановці заслуженого артиста України, директора Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка Ростислава Держипільського була номінована на найвищу державну нагороду. Але не сталося. Вистава залишилася без Шевченківської премії.
Марія Матіос зробила подарунок театру на 70-ліття – подарувала можливість чергової постановки, що вона робить вкрай рідко. До речі, як зауважив Ростислав Держипільський, робота над виставою не обійшлася без участі авторки. Марія Василівна на ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

Результат позавчораш- нього матчу франківців з ФК «Львів» здивував всю Україну. Один з аутсайдерів турніру зумів відібрати очки в одного з його фаворитів. Несподіванкою став не тільки підсумок зустрічі, але й рівень гри, продемонстрований «Прикарпаттям». «Пацієнт», схоже, приходить до тями…

Після вкрай невдалого стартового домашнього поєдинку «Прикарпаття» з «Харковом», здавалося, цій команді вже ніщо не допоможе. Власне, й президент клубу Анатолій Ревуцький говорив про те, що нині в команді зібрані гравці радше для кількості, аніж для якості. Та вже в наступному поєдинку, який приймав стадіон «Рух», проти «Кримтеплиці» в діях господарів з’явилися перші злагоджені штрихи.
Що ж до матчу  зі «Львовом», який прагне повернутися в еліту, то франківці взагалі йому нічим не поступалися. Можливо, суперник недооцінив «Прикарпаття», а можливо, далися взнаки кадрові проблеми львів’ян (випало тріо гравців «основи»), про які згадав після матчу литовський наставник команди Аль ... Читати далі »
Переглядів: 992 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

У чемпіонаті області з волейболу настала пора вирішальних матчів. Починаючи з 24-25 квітня, щотижня будуть визначатися призери змагань. Спершу фінішує 1 ліга, а за нею – вища (юнаки і дорослі).

У вищому дивізіоні залишилися незіграними три поєдинки, та вони на склад квартету претендентів на нагороди вже не вплинуть. Як і торік, до вирішального раунду пробилися «За- хідрембуд» з Бурштина (чемпіон 2009 р.) та «Західшина» з Богородчан (2-й призер). А ось «бронзовий» призер попереднього сезону – «Сокіл-Будмаш» з Калуша і СК «Прикарпаття» з Коломийського району цього разу залишилися за бортом. Їх витіснили «Буффало» з обласного центру і «Володар» з Галича. Очевидно, останній і стане господарем фіналу.
У першій лізі не зумів вийти у друге коло торішній переможець змагань – перегінська «Лімниця». Натомість вперше серед фіналістів буде команда з Рожнева, що на Косівщині. Ви- рішальна частина змагань найімовірніше пройде у Снятині.
Серед юнаків за нагороди сезону-20 ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

У чемпіонаті країни з футзалу черговий несподіваний поворот. Скандал із визначенням підсумкових місць після І етапу змагань завершився тим, що міні-футбольна асоціація, всупереч усім регламентим нормам, від-мінила фінальний етап і призначила… третє коло. При цьому результати зіграних матчів залишаються в силі.

Спершу проти такого рішення міні-футбольної асоціації дружно виступили усі учасники змагань. Та станом на вечір вівторка в «опозиції» залишився лише «Ураган», якого практично позбавили шансів наздогнати «Енергію», а відтак здобути «бронзу».
Минулої неділі франківці здобули неймовірну перемогу у Львові над ТВД. Маючи в запасі домашню гру з "Енергією”, підопічні Сергія Гупаленка ще плекали надію на продовження боротьби... У цій ситуації керівництво клубу буде добиватися анулювання результатів вже зіграних матчів і упорядкування нового календаря.    
Чемпіонат України. Вища ліга. 2 етап. 2 тур. 11 квітня. За 1-6 місця. ТВД – «Ураган» ... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)

Суботня перемога над БК "Одеса” практично гарантувала франківцям місце у вісімці кращих клубів країни . Відтак на заключний поєдинок проти южненського "Хіміка” прикарпатці вийшли розхолодженими і поступилися з майже 20-очковою різницею в рахунку.  

На матчі з столичним "Будівельником” (а саме переможець регулярного чемпіонату став суперником "Говерли”) настрій у підопічних Євгена Мурзіна вочевидь буде іншим. Серія до трьох перемог стартує у Києві. Перша гра – 23 квітня, друга – 25-го. В Івано-Франківську суперники зуст- рінуться в середу, 28 квітня. Якщо ніхто не переможе всуху, то 30 квітня відбудеться четвертий матч, а якщо знадобиться, то 3 травня – п’ятий.
Команди, котрі поступляться у першому раунді, також за кубковою схемою розіграють місця з 5-го по 8-ме.
Чемпіонат України. Суперліга. 8-13 квітня. «Говерла» – «Одеса» – 80:78. «Ферро-ЗНТУ» – «Кривбасбаскет» – 109:70. «Будівельник» – «Азовмаш» – 74:72. «Грифони» – «Київ» – 68:95. «Пульсар» – ... Читати далі »
Переглядів: 1071 | Додав: bond | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (0)