П`ятниця, 29.03.2024, 03:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 09
У вівторок розпочала роботу друга сесія Івано-Франківської міської ради, яка затвердила новий склад виконавчого комітету та сформувала депутатські комісії. Таким чином, формування нової міської влади відповідно до результатів місцевих виборів, що відбулися 31 жовтня, практично завершене. Депутатам залишилося ухвалити тільки регламент міської ради, що заплановано зробити на другому пленарному засіданні сесії наступного вівторка.

Відкриваючи другу сесію, яка як і перша (установча) розпочалася практично без традиційної у раді минулого скликання затримки, міський голова Віктор Анушкевичус привітав депутатський корпус та присутніх працівників виконкому з професійним святом – Днем місцевого самоврядування. «Місцеве самоврядування сьогодні є фактично останнім острівцем демократії, який ми з вами повинні зберегти і захистити будь-якими силами», – наголосив він.
Відтак мер виконав, за його ж словами, почесну місію – вручив посвідчення та значки новообраним депутатам. Щ ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Шановний (а) колего!
Як депутат, який вже вп'яте поспіль обирається до Івано-Франківської міської ради, маю за честь та вважаю своїм обов'язком привітати Тебе, новобранця, з Днем місцевого самоврядування.
Очевидно, що не чиновникам органів місцевого самоврядування, а саме Тобі громада довірила представляти свої інтереси, бути відповідальним за майно громади (земельні ресурси, інша нерухомість тощо), уповноважила раціонально та прозоро витрачати бюджетні кошти. Отже, це свято передусім стосується Тебе, а не чиновників.
Звичайно, Ти як депутат можеш йти шляхом, який прокладала частина твоїх попередників (на щастя, нині вони практично відсутні в цьому скликанні міської ради): займатись сумісно із посадовцями виконавчої влади земельним «дерибаном», голосувати у сесійній залі за неправедні та шкідливі для громади рішення, дозволяти тринькати бюджетні кошти на другорядні сумнівні проекти, втаємничувати шкідливі діяння виконавчої влади від громадськості.
Але такий шлях – безславни ... Читати далі »
Переглядів: 809 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Впродовж останнього десятиліття Івано-Франківськ невпізнанно змінився. Спершу комплексна реконструкція історичної частини міста. Потім – інтенсивна забудова центру, ущільнення існуючих та розбудова нових мікрорайонів. Кілька років обласний центр Прикарпаття займав перші місця серед інших міст України за будівництвом на так звану душу населення. Але далася взнаки фінансово-економічна криза. Темпи будівництва впали, кількість нових будмайданчиків зменшилась.

Проте будівництво незабаром має шанс  відродитися. Уряд розробив і направив на розгляд до Верховної Ради законопроект про регулювання будівельної діяльності, який, за словами Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, стане каталізатором для відновлення будівництва в державі і матиме велике значення для економіки України. Він має на меті спростити дозвільні процедури в будівництві, оптимізувати вартість споруд і зменшити корупцію в цій галузі.
«Цей законопроект – продукт спільної роботи уряду з представни ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Наступного тижня обласний центр Прикарпаття найімовірніше перетне епідемічний поріг із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це повідомив головний Державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ. За його словами, на грип і ГРВІ в місті вже захворіли 2 тисячі 838 осіб. Тобто 118 осіб на 10 тисяч населення, що на наступному, 49-му тижні 2010 року, якраз і становитиме так званий епідемпоріг.
Міський голова Віктор Анушкевичус доручив санстанції продовжувати моніторинг захворюваності населення, передовсім дітей та учнів навчальних закладів, щоб наступного тижня прийняти відповідне рішення щодо запровадження в місті карантинно-обмежувальних заходів.
Наш кор.
Переглядів: 839 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Цей прикрий випадок стався минулого четверга поблизу народного дому «Просвіта» на вулиці Грушевського.

13-річна дівчинка стала на притрушений снігом люк, який під її вагою перекрутився, і одною ногою провалилася в комунікаційний колодязь, – розповіла начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. – Дитина втратила свідомість і дві години перебувала в реанімаційному відділенні, куди її доправила карета «швидкої допомоги». Як з’ясувалося, обойму люку пошкодила вантажівка, що підвозила до будівлі «Просвіти» товар на чергову промислову виставку-продаж.    
З огляду на такий випадок керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис зажадав від комунальників створити окремий підрозділ, який би перевіряв стан люків на комунікаційних колодязях. Наразі, як поінформували генеральний директор КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Роман Шестопалов та в.о. директора ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богдан Мимоход, за це відповідают ... Читати далі »
Переглядів: 1222 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

З початку грудня до міського травмпункту за медичною допомогою після травм, отриманих під час ожеледиці на вулицях обласного центру, звернулося 116 осіб.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, найбільше люди травмувалися на вулицях центральної частини міста, поблизу закладів торгівлі та на Привокзальній площі.


Начальник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула акцентував увагу комунальників на невчасному прибиранні снігу та посипанні піщано-соляною сумішшю пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту та тротуарів. «Зауваження є до роботи ЖЕО №№2, 4, 6 та №7, практично не прибирають сніг на вулицях приватної малоповерхової забудови і прилеглих до них. Тротуари не посипаються піском в повному обсязі, що спричиняє травматизм мешканців», – наголосив він.
А ось до роботи дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління міськжитлокомунгоспу, яке розчищає і посипає піском дороги, з ... Читати далі »
Переглядів: 880 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

ЖКГ рятуватимуть бюджетними коштами та приватними інвестиціями

Після п’ятирічної перерви відновила свою роботу колегія управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, яка відтепер збиратиметься раз на квартал, а за потреби й частіше. 

Комплексний підхід
За словами заступника голови облдержадміністрації Руслана Гусака, держава вже усвідомила, що житлово-комунальне господарство стоїть на межі прірви і буде виділяти кошти на реалізацію конкретних програм в цій галузі. В 2009 році на розвиток ЖКГ область вперше отримала 7 млн. грн. зі стабілізаційного фонду уряду. «Могло бути й більше коштів, але не було конкретних програм для їхнього освоєння. Тому зараз необхідно писати і подавати на розгляд проекти для реалізації у 2011-2012 роках», – наголосив Р.Гусак.
«Проекти мають бути ефективними. До всього має бути фаховий, системний і комплексний підхід», – заявив начальник управління Ж ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Сезон 2010 року подарував нам нового чемпіона. Трирічну гегемонію на внутрішній арені яремчанських «Карпат» порушили інші «Карпати»  – з Печеніжина, що на Коломийщині. Феномен чемпіонів в тому, що формування команди розпочалося лише на початку року (попередній сезон печеніжинці пропустили). Для прикладу, ті ж яремчанці першу сходинку здобули лише на третій рік свого перебування в еліті.

Печеніжинці, віддамо їм належне, цілеспрямовано працювали на результат з першого туру. Звичайно, на старті про «золото» вони могли хіба що тільки мріяти. Однак після того, як несподівано почали пробуксовувати яремчанці, у новачка з’явився шанс, яким він чудово скористався. При цьому «опришкам» на ходу довелося коригувати свій склад. Влітку команду залишили не тільки легіонери з Тернополя, але й лідери з числа місцевих футболістів – Белей і Олійник перебралися до Яремчі. Вакантні місця заповнив легіон з Львівщини.
Другим колективом, що нас здивував, стали «Карпати» з Яремчі. ... Читати далі »
Переглядів: 925 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Наприкінці місяця відбудеться чергова звітно-виборна конференція Івано-Франківської обласної федерації футболу.

На посаду очільника ІФФФ її колективні члени висунули трьох кандидатів – Віктора Анушкевичуса, Тараса Клима та Миколу Палійчука. Кандидатуру В. Анушкевичуса, котрий є чинним головою федерації, запропонували Івано-Франківська міська федерація, крайова рада СТ «Україна» та асоціація ветеранів футболу області. Т. Клима пропонує на посаду керманича федерації асоціація футбольних арбітрів області. Кандидатуру почесного президента яремчанських «Карпат» Миколи Палійчука запропонували Яремчанська міська федерація футболу.
Вибори голови відбудуться 25 грудня. Нагадаємо, що ІФФФ як самостійна юридична організація була зареєстрована у 1990 р. За 20 минулих років її очолювало лише троє людей – Тарас Клим (1990-98 рр.), Зіновій Шкутяк (1998-2006 рр.) і Віктор Анушкевичус (з 2006-го).   
Переглядів: 878 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Вперше методом опитування тренерів команд-учасниць змагань було визначено кращого гравця сезону. Кожен з 15-ти наставників (за винятком ФК «Калуш», який не завершив сезон) називав трійку футболістів, котрі найбільше відзначилися в сезоні. За перше місце нараховувалося три бали, за друге – два, за третє – одне. При цьому тренерам заборонялося називати гравців своєї команди.

В результаті анкетування найбільше балів зібрав 32-річний нападник івано-франківського «Тепловика» Андрій Нестерук – 29. Його відзначили 12 фахівців, половина з яких поставила Андрія на першу сходинку, п’ять – на другу і один – на третю.
На другому підсумковому місці опинився тезка переможця Андрій Олійник, котрий впродовж сезону захищав кольори «Карпат» з Печеніжина (1 коло) та Яремчі (друге). В його активі 18 балів (4 перших місця, три других і два третіх).
Нестерук і Олійник суттєво випередили інших номінантів. До чільної п’ятірки увійшли також яремчанець Олег Веприк – вісім  балів ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Під завісу старого року автодилери поспішають запропонувати покупцям новорічні акції

З настанням зимового періоду автомобільні підприємства активізуються і готують цікаві пропозиції для залучення покупців. У час, коли великі й малі магазини світяться вдягненими у новорічні атрибути вітринами, автодилери заманюють своїх потенційних клієнтів або ж зниженими цінами, або ж подарунками.
Особливо актуальними          подарунками для авто-         мобілістів є комплект зимових шин, або ж знижки на антикорозійну обробку, килимки в подарунок, тобто пропонуються такі подарунки, які дійсно можна віднести до категорії першої необхідності. А на деякі моделі автодилери знижують ціни.


Не відстають і підприємства, що надають сервісні послуги на автомобілі. Крім того, що ціни на обслуговування знижуються, діють і спеціальні акційні пропозиції. Скажімо, найб ... Читати далі »
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

За підсумками 10 місяців 2010 року Skoda Octavia A5 незмінно лідирує у класі С High.  За вказаний період в Україні цю модель придбали 3198 клієнтів.
Octavia – серце бренду Skoda.


Це гармонійне поєднання просторості, практичності з урахуванням потреб сім'ї.
В автомобілях Octavia встановлені нові двигуни, а також сучасні технології, включаючи автоматичну трансмісію, повний привід, шестиступінчасту коробку передач, дискові гальма на задній осі, а також системи безпеки – такі як ESP, ASR і EDS. Крім того, Octavia була першим автомобілем в історії бренду, в якому використовувався турбонагнітач (як для бензинового, так і для дизельного двигуна).
В Україні Skoda Octavia A5 здобула перемогу в С-класі з результатами загальнонаціонального рейтингу «Автомобіль року в Україні 2010». Відповідно до цього рейтингу Skoda Octavia A5 також завоювала максимальну кількість голосів народного журі в додатковій номінації «Співвідношення ціна – якість», що свідить про дійсну поп ... Читати далі »
Переглядів: 1038 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)

Держспоживстандарт України пропонує ввести з 1 січня 2011 року нові стандарти Євро-4 і Євро-5, але тільки на високооктанові бензини.  При цьому бензин А-76 і А-80 повинні вироблятися відповідно до старих стандартів. Голова  Держспоживстандарту Олександр Матвійчук зазначив, що практично всі НПЗ давно розробили програми модернізації своїх виробництв.

„Разом з тим ми розуміємо, що не можна залишати за бортом тих, хто не встиг модернізуватися. Тому пропонуємо з 1 січня відмінити дію ДСТУ 4063 тільки в частині високооктанових бензинів. А для А-76 та А-80 будуть діяти старі стандарти”, – наголошує прес-служба Держспоживстандарту.
З цим погоджуються і в Міністерстві палива та енергетики України. Чиновники міністерства вважають, що повністю відмінити ГОСТ на бензин А-80 сьогодні неможливо, оскільки певна частина техніки залишиться без палива. Така поправка актуальна для військової та сільгосптехніки, більша частина якої використовує саме низькооктанові бензини.&nbs ... Читати далі »
Переглядів: 829 | Додав: bond | Дата: 09.12.2010 | Коментарі (0)