Четвер, 28.03.2024, 16:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 25
У понеділок, 22 листопада, в багатьох районах Івано-Франківщини крамниці були зачинені. Прикарпатські підприємці з всієї області з’їхалися на робочу нараду з головою ОДА Михайлом Вишиванюком, яка відбулася в облмуздрамтеатрі. Під час зустрічі губернатор хотів «почути конструктивні зауваження і пропозиції щодо нового Податкового кодексу», проте через емоції обурених бізнесменів це не завжди вдавалося. 

Учасники зустрічі розповідали про безпідставні відмови центрів зайнятості у постановці на облік безробітних, проблеми з впровадженням касових апаратів та здійснення податківцями позапланових перевірок, зміну умов спрощеного оподаткування (зниження кількості найманих працівників, при якій дозволяється використовувати спрощену систему оподаткування, з 10 до 4 осіб та річного обороту з 500 до 300 тис. гривень).
Дати роз’яснювальну відповідь намагався начальник ДПА в області Віктор Рахміль, який визнав, що у роботі податкової ще існує багато суперечливих питань.& ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

СБУ викрила на хабарі суддю
В Івано-Франківській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність судді та секретаря судових засідань Калуського міськрайонного суду, які вимагали хабара у місцевого приватного підприємця за закриття кримінальної справи.
Співробітники СБУ затримали посадовців у службовому кабінеті судді під час розподілу між ними частини хабара у сумі 1500 гривень.
Стосовно зловмисників органами прокуратури порушені кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2. ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
Прес-група УСБУ в області

Трагедія у Снятині
Чадний газ – невидимий і підступний смертельний ворог, про існування якого ми так часто забуваємо. І як тільки це трапляється – неминуче чекай біди. З початку поточного року на Івано-Франківщині внаслідок отруєння чадним газом загинуло одинадцять мешканців краю. Жахлива трагедія сталася днями у Снятині: в одному із житлових будинків вча ... Читати далі »
Переглядів: 1139 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (1)

Сьогодні об 11 годині розпочне роботу Івано-Франківська обласна рада шостого демократичного скликання. Згідно з законом, першу сесію новообраної ради скликає  обласна виборча комісія. На порядку денному: про підсумки виборів депутатів обласної ради шостого демократичного скликання та визнання їх повноважень. Передбачається також, що сьогодні буде обрано керівний склад обласної ради.

На час, коли верстався номер «ЗК», в кулуарах ради обговорювалося два сценарії. Котрий з них перший, котрий другий — побачимо по ходу сесії. За одним — головою обласної ради стає голова обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич, першим заступником —  представник ВО «Батьківщина» Василь Гладій, на посаду другого заступника претендують «нашоукраїнці». Подейкують: або нинішній заступник голови обласної ради Остап Дзеса, або генеральний директор ОТБ «Галичина» Ольга Бабій. Посаду голови бюджетного комітету, яка також є виборною, ймовірно, отримає представник «Фронту змін» ( ... Читати далі »
Переглядів: 1018 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

19 листопада відбулося відкриття нового корпусу обласної філармонії. Святкові урочистості розпочалися з виголошення вітальних слів головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, першим заступником голови Івано-Франківської обласної ради Зіновієм Береговським, міським головою обласного центру Віктором Анушкевичусом та директором філармонії Василем Турянином. Благословили новобудову єпископ Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин, та архієпископ Івано-Франківський і Галицький УПЦ КП Іоасаф.


Після перерізання стрічки делегація представників органів державної влади та місцевого самоврядування, мистецьких колективів філармонії оглянула адміністративно-репетиційні приміщення. З нагоди відкриття нового корпусу відбувся святковий концерт за участю колективів цього закладу культури.
На зведення нового корпусу філармонії було витрачено 7 мільйонів гривень із обласного бюджету. Як повідомив голова ОДА ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня чимало говорилося про архітектуру. Головним ньюз-мейкером був голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Спершу він назвав обласну архітектуру "найкорумпованішою структурою”, через виявлені порушення у роботі зажадав звільнення головних архітекторів трьох районів області, а також ініціював збори архітекторів Прикарпаття, на яких вони мали визначитися з новою кандидатурою на посаду начальника управління містобудування і архітектури ОДА.

Після цих зборів деякі ЗМІ повідомили, що головним архітектором області начебто вже став Ігор Чолій, перший заступник начальника управління архітектури й містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Однак поспішили.
Інтрига у питанні, хто ж очолить обласну архітектуру все ще зберігається. На своїх зборах архітектори Прикарпаття серед кількох кандидатур переважною більшістю голосів й справді підтримали кандидатуру Ігоря Чолія, якого на цю посаду рекомендували обласна спілка та гільдія ар ... Читати далі »
Переглядів: 1059 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Дахи не протікатимуть?
Цього року комунальникам вдалося завершити зведення п’яти нових шатрових покрівель, а до зими вони встигли відремонтувати 24 дахи із 32-х запланованих. Ще на восьми об’єктах роботи тривають.
Про це повідомив заступник начальника міськжитлокомунгоспу Сергій Шутяк. За його словами, на реалізацію програми «Дахи» цьогоріч передбачалось виділити 1 млн. 400 тис. гривень. Наразі виконали робіт на 732,5 тис. грн. Зокрема, капітально відремонтували п’ять шатрових та 16 так званих суміщених покрівель. За 40 тис. гривень з бюджету розвитку капітально відремонтували покрівлю будинку №4 на вулиці Сорохтея.   
Однак на думку міського голови Віктора Анушкевичуса, темпи реалізації програми «Дахи» є незадовільними. Мер вказав комунальникам кілька конкретних адрес, де роботи з ремонту покрівель навіть не починались, хоча вони значаться як такі, де «роботи продовжуються».

На асфальтування часу мало?
Незважаючи на постійні наполеглив ... Читати далі »
Переглядів: 1048 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління міськжитлокомунгоспу готове до роботи взимку та перших снігопадів, запевняє його начальник Володимир Юсипів.

Цього року підприємство попов нилося навантажувачем та  автогрейдером (щоправда, не новими, а переданими ДРЕУ з розформованого шляхового ремонтно-будівельного управління №1). То ж для боротьби зі снігом готові  23 одиниці спецтехніки: по три автогрейдери та навантажувачі, п’ять тракторів, що прибиратимуть тротуари, і шість машин, що розчищатимуть дороги, чотири піскорозкидачі, трактор Т-150 та самохідний снігонавантажувач. В разі потреби спецтехнікою допомагатимуть інші шляхові та будівельні організації міста.
Наразі заготовлено дві тисячі тонн піщано-соляної суміші. На своїй території обслуговування, у парках та скверах і на магістральних об’їзних вулицях Івасюка, Набережній, Довженка, Петлюри, Коновальця та Тисменицькій ДРЕУ вже виставило 98 ящиків з піском. Те ж саме на своїх територіях мають зробити ... Читати далі »
Переглядів: 1006 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Наступного року Прикарпаття може отримати 30 мільйонів гривень на реформування житлово-комунального господарства області.

Про це повідомив заступник голо ви облдержадміністрації Руслан  Гусак. Він також зазначив, що цьогоріч на реформи в сфері ЖКГ область отримала сім мільйонів гривень. «Спершу планувалося, що це буде 16,5 мільйона, однак для їх освоєння не було подано достатньо програм», – зауважив віце-губернатор.
Допомогти впроваджувати комунальні реформи покликане новостворене «Агентство розвитку ЖКГ», яке минулого тижня провело в Івано-Франківську семінар «Ефективне впровадження загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки». На думку заступника гендиректора агентства Євгена Радченка, комунальним підприємствам бракує кваліфікованих менеджерів-управлінців, які б напрацьовували і писали відповідні програми реформування та могли залучати інвестиції для їх реалізації.
В Івано-Франківську вже зроб ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

За своєчасного належного фінансування школу в селі Хриплин Івано-Франківської міськради можуть здати в експлуатацію наступного року.
За словами начальника міського управління капітального будівництва (УКБ) Володимира Ковальчука, головна проблема цього довгобуду – відсутність комунікацій. «Там практично не було ні води, ні каналізації, ні світла, ні газу, – каже Володимир Григорович. – Підведення комунікацій коштує 4 мільйони. 60% водопроводу і 40% електромереж вже зроблені. Якщо виділити реальні гроші, школу можна зробити за рік».
Загалом на 2011 рік УКБ запланувало роботи по восьми закладах освіти. Для будівництва нових дитячих садочків у мікрорайонах "Пасічна” і "Позитрон” вже  розроблятимуть проектно-кошторисну документацію, а для будівництва дошкільних закладів в Опришівцях та Крихівцях лише збиратимуть вихідні дані. Для добудови ЗОШ №5 і №6 (мікрорайон «Опришівці»), а також переобладнання колишнього адмінпримішення Хриплинської сільради під дитячий садочок нещодавно від ... Читати далі »
Переглядів: 1101 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

У понеділок ввечері 24-річний мешканець Коломийського району намагався викрасти  легковий автомобіль «Хонда». На перехресті вулиць Мазепи і Січових стрільців він розвернувся і поїхав вниз вулицею Січових стрільців проти одностороннього руху, допустивши зіткнення почергово з п’ятьма автомобілями.
Як повідомив начальник сектора зв’язків з громадськістю УМВС в області Василь Гультайчук, викрадача затримав наряд ДАІ. За його словами, є підстави вважати, що цей юнак має проблеми з психікою. Після затримання  хлопець сказав міліціонерам, що чув голос з Космосу, який і наказав йому викрасти авто та їхати ним до Києва. Тож правоохоронці з’ясовуватимуть, чи перебуває він на обліку в спеціалізованих лікувальних установах.
Переглядів: 977 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

У ніч з суботи на неділю під аркою будинку №7 на вул. Новгородській невідомі перекрили кран на газопроводі. В результаті без газопостачання опинилися 177 квартир восьми багатоповерхівок на вулицях Новгородській та Бельведерській.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Через те, що в багатьох квартирах не було мешканців, повністю відновити газопостачання в ці будинки вдалося лише через півтори доби.
А в неділю ввечері хтось відкрив електророзподільчу шафу на стіні будинку №148 на вул. Незалежності, повиключав всі рубильники, знеструмивши вулиці кардинала Йосипа Сліпого, Герцена, Чехова, Чайківського та прилеглі. 
Переглядів: 985 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

У неділю вранці до Вовчинецького відділення міської міліції надійшло повідомлення про те, що на території монастиря отців Василіан в мікрорайоні «Майзлі» невідомі пошкодили статую Пресвятої Богородиці. Згодом стало відомо, що пошкоджена й статуя Богородиці в капличці на території загальноосвітньої школи №15, що розташована по сусідству.
Як повідомив заступник начальника МВ УМВС Валентин Данилюк, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Вже встановлене коло осіб, які можуть бути причетними до цього святотатства. Ведеться перевірка. Розкриття цього резонансного злочину, який сколихнув всю громадськість міста, за словами В.Данилюка, перебуває на контролі керівництва УМВС.
Переглядів: 928 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради повідомляє наступне:
З 1 січня 2010 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей”. Зазначеним законом внесено зміни до Закону України "Про охорону дитинства”, згідно з яким передбачено надання багатодітним сім’ям пільг з оплати житлово-комунальних послуг (50-відсоткова знижка в межах норм, передбачених чинним законодавством), палива, абонентної плати за користування телефоном (50 відсотків від затверджених тарифів), а дітям з багатодітних сімей – безплатного проїзду у міському та приміському транспорті.
Відповідно до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 року №117, для включення інформації до ЄДАРП багатодітні сім’ї мають подати департаменту соціальної політики такі документи: довідку про склад сім’ї, ... Читати далі »
Переглядів: 1186 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня в Івано-Франківську відбулася презентація нової книжки відомого письменника Тараса Прохаська «ботакЄ». Це збірка кращих творів письменника, в яку також включені зовсім нові тексти, які видані під однією обкладинкою, що заслуговує на увагу, адже книга має вигляд «теплого» подарункового видання.

Нове видання неодмінно захочеться взяти в руки, щоб відчути радість Різдва, тепло сімейного вогнища, глибину домашнього затишку, новорічний глінтвейн з корицею або щось своє, рідне.
«Тексти, зібрані в цій книжці, дещо нагадують принципи флористики. В них  важко знайти якісь концепції, висновки чи пояснення. Вони просто намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя, життів, днів, годин, – каже автор книги. – Якщо під час читання цієї книжки таке відчуття з’явиться, то я буду вдячний від імені цих текстів. Як вдячний усім, хто вірить у безпричинну потребу різноманітності, книжок, читання... Бо так є».
Видання цієї книги є давно оч ... Читати далі »
Переглядів: 1080 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Міська дитяча стоматологічна поліклініка проводить  "Уроки здоров’я” у школах міста впродовж навчального року. Це один із циклів програми "Профілактика стоматологічних захворювань у дітей”, мета якого – ознайомлення школярів із правилами гігієнічного догляду за порожниною рота, режимом здорового харчування та іншими оздоровчими заходами, які покращують стан зубощелепної системи у дітей.   

Захворювання зубів стають  одними із найпоширеніших захворювань у світі.  Хворобливий стан порожнини рота, руйнування зубів (особливо передніх) значною мірою впливають на психічний та фізичний стан дитини. Через періодичний  зубний біль, дискомфорт у порожнині рота від неповноцінності зубного ряду (якщо зуби зруйновані або видалені) дитина відмовляється від твердої їжі, погано жує. Це супроводжується неповноцінною обробкою їжі у роті та недостатнім її засвоєнням, а відтак підвищенням функціонального навантаження на різні органи.
Неліковані ... Читати далі »
Переглядів: 1472 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Cьогодні гостро стоїть питання недостатнього фінансування охорони здоров’я, тому одним із перспективних напрямків залучення коштів у медицину є міжнародна співпраця. І нині Центральна міська клінічна лікарня та її головний лікар Тарас Масляк успішно рухаються цим шляхом.

«Міжнародна співпраця є пріоритетним шляхом розвитку медицини нашого міста, – каже Тарас Романович, – тому в цьому напрямку проводиться робота, спрямована на зростання авторитету медицини в Івано-Франківську та покращення якості медичного обслуговування населення. Вже давно адміністрація лікарні працює над різними актуальними проектами в сфері охорони здоров’я та налагоджує зв’язки з країнами Європи та Азії. Зокрема, це проект співпраці із навчання та медичної підготовки кардіологів та кардіохірургів у Литві, співпраця з Польщею, де наші спеціалісти навчатимуться малоінвазивній та кардіохірургії».
Івано-Франківська ЦМКЛ та відділ міжнародних зв’язків міськвиконкому започаткували співпрацю з Япон ... Читати далі »
Переглядів: 948 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

У листопаді 1955-го станіславський «Спартак» вийшов на всесоюзну арену

Цієї осені виповнюється 55 років з моменту здобуття станіславським «Спартаком» звання чемпіона України серед клубних команд і виходу колективу на майстрівський рівень. Ця радісна для обласного центру подія могла статися й роком раніше, однак тоді спартаківці фінішували другими.

В середині 1950-х станіславський «Спартак»  після нетривалого відступу повернувся до когорти лідерів першості України. В 1953 році в зональних змаганнях станіславці поступилися лише майбутньому чемпіону – одноклубникам з Ужгорода. Наступного сезону наша команда дісталася-таки фіналу, який до того ж проводився на її полі. Господарі розпочали турнір з двох перемог, однак згодом виявилося, що в своєму складі вони мають невірно оформленого футболіста на прізвище Тараканов. Гравця дискваліфікували, а «червоно-білі» змушені були переграва ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Традиційний суперник
Футзальний «Ураган» прогнозовано здолав стартовий раунд розіграшу Кубка України, здолавши у гостях новачка першого дивізіону – «Буран-Негабарит» з Ковеля.
У наступному раунді (1 та 9 грудня) нашій команді випало зустрітися з своїм традиційним кубковим кривдником – луганським ЛТК, котрий вже тричі вибивав франківців з розіграшу.
За жеребом господарем першого поєдинку мав би бути «Ураган». Але оскільки наша команда цієї суботи гратиме в Донецьку матч чемпіонату з «Шахтарем», франківці звернулися до ЛТК з проханням розпочати кубкову дуель 30 листопада в Луганську і отримали на це згоду. Матч-відповідь відбудеться в Івано-Франківську 8 грудня.
Футзал. Кубок України. 1/16 фіналу. 20 листопада. «Буран-Негабарит» – «Ураган» – 2:6 (Данилюк, 35, 36 – Сержао, 4, Цвєлих, 19, Шотурма, 32, Ренатіньо, 38, 39, 39).

«Нічия» на берегах Дніпра
Баскетбольна «Говерла» про ... Читати далі »
Переглядів: 993 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Як ми вже повідомляли, новим керманичем одеського «Чорноморця» 16 листопада було призначено нашого земляка Романа Григорчука. А за кілька днів стало відомо, що допомагатиме йому у роботі ще один прикарпатець – Михайло Савка, тепер вже екс-наставник бурштинського «Енергетика».

Тренерська доля справді непередбачувана. Ще кілька місяців тому і Григорчук, і Савка перебували у «творчій відпустці». Наприкінці літа обоє зустрілися у «Прикарпатті». Перший – у якості тренера-консультанта, другий – як один з помічників головного тренера. Та вже за лічені дні Савка очолив рідний йому «Енергетик», який вкотре залишився без керманича. Згодом перестав брати участь у тренувальному процесі франківців і Григорчук. Як подейкували, 45-річний фахівець відбув з Івано-Франківська у південному напрямку.
Очевидно, вже тоді клубне керівництво «Чорноморця», невдоволене і результатами, і якістю гри своєї команди, почало шукати нового тренера. Завершальний етап переговорів між босами «мор ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: bond | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)