Четвер, 25.04.2024, 14:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 04
Переглядів: 1211 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Всеукраїнське об’єднання  «Свобода», яке,  за попередніми результатами, здобуло більшість в Івано-Франківській міській раді (34 депутати), не претендуватиме на свій диктат і для вирішення господарських проблем міста радо об’єднається з представниками інших проукраїнських сил. «Свободівці» налаштовані на конструктивну працю з міським головою Віктором Анушкевичусом.
А також заявляють про готовність пройти випробування владою в Івано-Франківську так, як пройшли в Тернополі, де виборці знову віддали їм свої голоси. Про це і не тільки – в інтерв’ю «ЗК»
з лідерами міської організації ВО «Свобода» Романом Онуфрієвим та Русланом Марцінківим.


– Про які суспільні процеси може свідчити така беззаперечна перемога «Свободи» в Івано-Франківську?
Руслан МАРЦІНКІВ (Р.М.): В першу чергу сьогодні люди хотіли, щоб залишилася українська Україна. Людей турбувало, щоб не захопили владу «регіони», щоб не відбулася узурпація влади на міс ... Читати далі »
Переглядів: 1261 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ зайняв третє місце серед найпроблемніших для руху транспорту міст України, поступившись лише Києву та Львову.

Дослідження коефіцієнту навантаження  транспортних систем,  використовуючи офіційні дані обласних державтоінспекцій, провів тижневик «Коментарі». Коефіцієнт навантаження – це співвідношення загальної протяжності вулично-дорожньої мережі й кількості зареєстрованих транспортних засобів. В Івано-Франківську на одну тисячу машин припадає  лише 2,69 км доріг.
В місті вже давно точаться дискусії про доцільність зміни комплексної схеми організації дорожнього руху (КСОДР). Міськвиконком навіть замовив фахівцям розробку нового проекту КСОДР, щоб максимально розвантажити центральну частину міста від автомобільного транспорту. Наразі існує п’ять варіантів схеми організації дорожнього руху. Однак втілювати в життя запропоновані фахівцями зміни міська влада чомусь не поспішає.
Нагадаємо, що існуючу схему організації дорожнього руху ... Читати далі »
Переглядів: 942 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Останні дев’ять місяців промислові підприємства Івано-Франківська працють стабільно, з приростом виробництва і ростом реалізації продукції, який склав
1 млрд. 791 млн. гривень.


Про це повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик. За його словами, підприємства харчової промисловості за цей час дали 32% обсягу реалізації продукції. Оскільки у них виникали труднощі з проплатами супермаркетів за реалізовану їхню продукцію, міська влада вирішила збільшити кількість магазинів фірмової торгівлі.
Через свої магазини «Івано-Франківський м’ясокомбінат» зараз реалізує 27% своєї продукції, «Івано-Франківський хлібокомбінат» – 18%, обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості – 11%, «Івано-Франківський птахокомбінат» – 6%.
А ось на підприємствах машинобудування в зв’язку з фінансово-економічною кризою спостерігаголося зменшення виробництва. Однак, на переконання пана Білика, незабаром і ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Лише 30% школярів Івано-Франківська можуть без ризику для здоров’я виконувати нормативи із фізкультури.

Такі дані оприлюднила заступник головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Емма Гошовська. Вона зазначила, що через теперішній спосіб життя молоде покоління абсолютно не пристосоване до фізичних навантажень. А з огляду на випадки смертей дітей на уроках фізичної культури зараз відбуваються повторні поглиблені медичні огляди учнів.
Наразі, за словами Емми Іванівни, медогляд із залученням до його проведення вузькопрофільних спеціалістів та лабораторним обстеженням пройшли всі діти шестирічного віку, всі учні шкіл-інтернатів та 98% учнів загальноосвітніх шкіл. Паралельно проводиться повторний поглиблений медогляд учнів п’ятих класів, який вже пройшли понад 2 тис. дітей.
На жаль, констатує пані Гошовська, за останні п’ять років рівень захворюваності дітей в місті зріс на 8%. Найчастіше медики у них виявляють новоутворення, захворювання органів тра ... Читати далі »
Переглядів: 985 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Очікуваних до кінця року двох нових тролейбусів місто, на жаль, так і не отримає.

«У нас є програма розвитку тролейбусного руху і оновлення парку рухомого складу, але через брак коштів вона не виконується, – каже директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець. – Нещодавно була нарада в міністерстві житлово-комунального господарства, і нам сказали, що очікуваного співфінансування на придбання тролейбусів від уряду не буде. Кошти підуть на закупівлю нових тролейбусів для міст, які прийматимуть футбольний чемпіонат 2012 року».
Тим часом рухомий склад тролейбусів Івано-Франківська старіє. Він замортизований на 80%. Наразі на балансі «Електроавтотрансу» є 45 тролейбусів, п’ять з яких мають по 25 років. Недавно списали перший тролейбус «ЮМЗ-Т-2», який отримали у 1995 році. А за останні чотири роки підприємство поповнилося лише п’ятьма новими тролейбусами «Електро-ЛАЗ «Е 183».
Директор «Електроавтотрансу» також додав, що цього року вже не вдасться збудувати запланов ... Читати далі »
Переглядів: 1400 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (1)

У 2012 році обласний центр Прикарпаття – теперішній Івано-Франківськ,  колишній Станиславів – урочисто відзначатиме 350-річчя з дня заснування. Очікується, що на це свято завітає чимало гостей, туристів, закордонних делегацій. Тому до свого 350-річного ювілею місто починає готуватися вже тепер.

Як повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, перелік першочергових робіт і заходів до відзначення 350-річчя міста міська влада ухвалила ще у 2008 році. Однак лише недавно вони були підтримані обласною держадміністрацією і надіслані до уряду, який має виділити кошти на співфінансування підготовчих робіт.
«Вже на наступний рік в міському бюджеті ми закладатимемо кошти управлінню житлово-комунального господарства на реконструкцію і ремонт будинків центральної частини міста, їхніх фасадів і балконів. Загалом маємо відремонтувати 17 будинків, які після реконструкції стануть окрасою міста, перлиною архітектури. Влаштуємо підсвітку будинків-пам’яток ар ... Читати далі »
Переглядів: 892 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Команда кандидата на міського голову Івано-Франківська Юрія Солов’я заявляє про тотальну фальсифікацію результатів виборів з боку міської влади та вимагає перерахунку всіх бюлетенів.
На прес-конференції у вівторок Юрій Соловей, лідер «Громадського форуму Івано-Франківська» і основний супротивник чинного міського голови Віктора Анушкевичуса, зазначив, що на виборах мера облцентру застосовувалися декілька механізмів фальсифікації, але головний – так звані «каруселі». На його переконання, за більшість іванофранківців, які перебувають за межами України, були вкинуті бюлетені. За прикидками Ю.Солов’я, на кожній дільниці було 50-60, а на деяких і до 100 таких осіб, що дало можливість «скоригувати результати виборів» на 7-10 відсотків.


Пан Соловей продемонстрував три десятки актів про порушення, зафіксовані під час голосування, зауваживши при цьому, що задокументувати такі факти дуже складно. Також він запросив до слова тих, хто зіткнувся з фактами незаконного голосува ... Читати далі »
Переглядів: 917 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Водойми нашого Прикарпаття, особливо гірської частини, можуть похвалитись наявністю в них струмкової форелі. Повірте, що це не лише красива риба за своїми зовнішніми даними – ця королівна ще й смачна. Але запаси її останніми роками, як і інших цінних видів риб, потребують більш пильної уваги. В ці дні триває двомісячник охорони нерестуючої форелі. Триватиме він з 15 жовтня по 15 грудня 2010 року.

В цей час вимоги працівників держрибоохорони суворішають. Отже доведеться відповідати перед державою.Варто взяти собі на замітку, що порушення Правил рибальства карається не лише штрафом, за умови вилову риби, порушнику доведеться відшкодовувати збитки, завдані водним живим ресурсам.
Під час двомісячника охорони нерестуючої форелі особливу увагу слід приділити посиленню рибоохоронної роботи на природно-заповідних територіях та ділянках річок, де любительське та спортивне рибальство заборонено протягом усього року:
– Бистриця   Надвірнянська  – &nb ... Читати далі »
Переглядів: 1163 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Краща команда області визначиться у додатковому матчі

Цьогорічний чемпіонат Івано-Франківщини безумовно увійде до скрижалей історії прикарпатського футболу. Своєю непередбачуваністю. Бо коли ще претенденти на перемогу в турнірі не перемагали в заключному турі? Минулої неділі обидва «кандидати» в чемпіони – «Карпати» з Печеніжина і «Тепловик» звели свої матчі до нічиїх (двічі по 1:1).

Сюжет було закручено  хвацько. «Тепловик»,   граючи у Надвірній проти «Бескида», вже на 10-й хвилині опинився у ролі наздоганяючого. У Печеніжині, де місцеві «Карпати» приймали долинський «Нафтовик», голів у першому таймі не забивали. Проте ситуація й так складалася на користь господарів. А коли на 67-й хвилині вони вийшли вперед, здалося, «золото» від них нікуди вже не подінеться. До завершення чемпіонату залишалося трохи більше 20 хвилин…
«Нафтовики», втім, швидко відігралися (з пенальті). А ще за якийсь час надійш ... Читати далі »
Переглядів: 878 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Зіграно чергові матчі у розіграші Кубка чемпіонів міст і районів області. По дві кращі команди з кожної групи навесні продовжать суперечку за почесний приз.

Група А. 1-2 тур. Цінева (Рожнятівський р-н) – Вигода (Долинський) – 1:4. Тужилів (Калуський) – Цінева – 4:1.
Група Б. 3-4 тури. Тисменичани (Надвірнянський) – Братківці (Тисменицький) – 1:1. Рогатин – Галич – 0:1. Братківці – Галич – 3:1. Рогатин – Тисменичани – 1:7. Становище команд: Братківці – 7 очок (3 гри), Галич – 6 (4), Тисменичани – 4 (3), Рогатин – 0 (2).
Група В. 3-4 тури. Дзвиняч (Богородчанський) – Вільхівці (Городенківський) – 0:0. Дзвиняч – Підвербці (Тлумацький) – 3:0. Становище команд: Дзвиняч – 4 (3), Вільхівці – 4 (2), Підвербці – 3 (3).
Група Г. 3-4 тури. Пістинь (Косівський) – Ільці (Верховинський) – 4:0. Верх. Вербіж (Коломийський) – Видинів (Снятинський) – 1:3. Ільці – Видинів – 3:5. Становище команд: Видинів – 10 (4), Верх. Вербіж – 6 (3), Пістинь – 4 (3), Ільці – 0 (4).
Че ... Читати далі »
Переглядів: 992 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Поступившись у недільному матчі сусідові по турнірній таблиці – кіровоградській «Зірці», івано-франківське «Прикарпаття» знову опустилося на саме дно турнірної таблиці. Натомість бурштинський «Енергетик» після третьої поспіль перемоги вже 13-й.

Черговою «жертвою» бурштинців стало «Динамо-2», команда, котру важко назвати зручною для «Енергетика». От і гол, пропущений господарями на 1-й хвилині, навівав на сумні думки. Однак підопічні Михайла Савка ще до перерви вийшли вперед і зуміли довести гру до перемоги.
«Прикарпаття» ж продовжило програшну серію матчів на полях суперників. Поразка в Кіровограді тільки у цьому сезоні стала дев’ятою за ліком. На завершення цього серіалу, мабуть, доведеться зачекати до весни.
Днями Івано-Франківський міськвиконком таки досяг домовленості з «Скорзонерою» щодо створення товариства, яке візьметься за розбудову міського стадіону і утримання команд. Новий проект повинен запрацювати з наступного року. Та в будь-якому разі старто ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

"Ураган” зазнав першої домашньої поразки

Попри очікування, івано-франківський «Ураган» не став першою командою в сезоні, котра зуміє відібрати очки у лідера змагань – харківського «Локомотива». Цієї неділі прикарпатці поступилися слобожанцям «на сухо».

Кадрова дилема франківців – кого лишити поза грою (з появою бразильців місця у складі на всіх не вистачає), несподівано розв’язалася сама собою. На тренуванні травмувався Сімка, котрий і став «зайвим». Водночас це розбило одну з награних четвірок команди, що позначилося на діях «ураганівців». Господарі так і не змогли реалізувати жодного з своїх шансів. Натомість «залізничники» по перерві тричі досягли бажаного. 0:3 – несподіваний результат.    
Завтра «Ураган» вирушає у гості до львівського «Тайму». Засидівшись на старті, чинний чемпіон країни поволі надоложує втрачене. Прихильники команди також очікують на ... Читати далі »
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

В понеділок нарешті завершилася невесела серія «Говерли» із чотирьох поразок. Франківці взяли гору над бронзовим призером попереднього чемпіонату – запорізьким «Ферро-ЗНТУ».
Після цього матчу франківці надовго розпрощалися з рідними вболівальниками. Сім наступних матчів підопічні Євгена Мурзіна проведуть у гостях! Найближчі поєдинки – з «Києвом» (завтра) та «Миколаєвом» (у неділю). На домашньому паркеті ми зможемо побачити «Говерлу» лише за місяць, 2 грудня. Цікаво, якою на той момент буде її позиція у турнірці?


Чемпіонат України. Суперліга. 27-28 жовтня. «Ферро-ЗНТУ» – «Азовмаш» – 86:92. «Дніпро» – «Будівельник» – 76:77. 30 жовтня. «Київ» – «Донецьк» – 64:73. «Говерла» – «Кривбасбаскет» – 68:75 (Гов: Колмен – 17, І. Кривич – 15). «Одеса» – «Миколаїв» – 62:70. «Галичина» – «Ферро-ЗНТУ» – 82:94. «Хімік» – «Дніпро-Азот» – 92:85. 1-2 листопада. «Говерла» – «Ферро-ЗНТУ» – 80:68 (Гов: Колмен – 16, Шаппел – 15). «Галичина» – «Кривбасбаскет» – 84:83. «Будівельник» – ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

Знайти під ногами дар Божий і зуміти показати його іншим – справа не з легких. Щодня ми ходимо вулицями міста і не бачимо того, що діється навколо нас. Тільки одиницям дана можливість розгледіти у буденному щось неймовірне. Це стосується, зокрема, витворів мистецтва. Особливо того мистецтва, де творцем є не хто інший як сама природа. Іванофранківець Володимир Черняк стверджує, що він єдиний зібрав колекцію унікальних витворів із коріння.

Чоловік захоплюється цією красою. Для нього це не просто переплетені гілки, а справжні витвори мистецтва. У його приватній колекції їх вже понад сто. Проте, як стверджує сам пан Черняк, матеріалу є ще дуже багато. Вміти побачити дивний образ у кожній підібраній під ногами гілочці чоловікові допоміг випадок – бачення прекрасного у Володимира Ігоровича з’явилося внаслідок пережитої важкої хвороби. Найдивніше те, що майстер не вважає себе… майстром, оскільки нічого свого він не додає, а лише показує корі ... Читати далі »
Переглядів: 966 | Додав: bond | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)