Четвер, 25.04.2024, 23:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 21
В Хриплині буде дитячий садок
В цьому приміському селі планується відкрити дитсадок на 60 місць. Вже виготовлено документацію на реконструкцію колишнього адмінбудинку під дитячий виховний заклад. Підрядник будівництва – управління капітального будівництва міськвиконкому. Кошти будуть виділені з міського і сільського бюджетів.

Мікрорайон «Крихівецький» став окрасою села
Одним з найкращих нині в селі Крихівці є новозбудований мікрорайон «Крихівецький», який в межах вулиць Крайньої і Аматорської звела фірма «Ярковиця». Тут збудовано нові електропідстанцію і газорозподільчий пункт, прокладено мережі водопроводу і каналізації, планується впорядкувати і заасфальтувати дорогу на вулиці Крайній.

За досвідом – у Вовчинці
На базі Вовчинецької сільської ради проведено семінар із секретарями сільських рад Івано-Франківської міської ради щодо організації роботи із зверненнями громадян. Перед присутніми виступив начальник відділу звернень громадян Івано-Ф ... Читати далі »
Переглядів: 1063 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

Два новачки «Урагану» є гравцями збірної… Азербайджану

Вони їхали-їхали і нарешті приїхали. Позавчора в Івано-Франківську відбулася давно очікувана подія. Футзальний клуб «Ураган» представив трьох новачків команди, посланців далекої Бразилії – Сержао, Біро Жаде та Ренатіньо. Вони покликані додати грі команди нових барв і створити здорову конкуренцію за місце в основі. Про завдання команди на сезон вже можна й не запитувати…
«Ураган» купив не котів у мішку, а гравців, відомих усій Європі. Це не стосується, щоправда, Ренатіньо, який дебютує на європейському континенті. А от Сержао і Біро Жаде вже можна назвати старожилами Старого Світу. Вони тривалий час виступали у Росії (Сержао навіть був кращим бомбардиром змагань у 2005-06 рр.), а два останні сезони провели в азербайджанському «Аразі» з Нахічевані.


В сезоні-2009/10 чемпіон Азербайджану створив справжню сенсацію, здобувши третє м ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

Шанувальники футболу Івано-Франківщини вже й не пригадають, коли востаннє професійні клуби області тішили їх «подвійною перемогою». І от сталося! Щасливим для земляків виявився 16 тур.
Івано-франківське «Прикарпаття» у домашній грі з «Титаном» перервало серію із семи поразок поспіль, що є, до речі, найгіршим показником в історії франківського футболу. Перемогу господарям приніс «дубль» одного з новачків команди – Павла Ониська. При цьому 31-річний нападник не реалізував пенальті. Промахнулися з 11-метрової позначки і футболісти з Криму.


До звітної зустрічі посланці сонячного півострова («Кримтеплиця», «Фенікс», «Титан») неодмінно перегравали наш дует. На їх рахунку – п’ять перемог, чотири з яких були здобуті у гостях! Зокрема, «Прикарпаття» і «Енергетик» вдома віддали шість очок калінінцям, своїм безпосереднім конкурентам у боротьбі за виживання…
Надолужувати втрачене доводиться у поєдинках з більш майстерними командами. В суботу «Енергетик» у результативному ... Читати далі »
Переглядів: 982 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

Чемпіонат області 2010 року поволі наближається до своєї розв’язки. Цієї неділі в Яремчі відбудеться один з ключових матчів турніру – місцеві «Карпати» прийматимуть однойменну команду з Печеніжина, що є головним претендентом на перемогу у змаганнях.

Перед стартом другого кола здавалося, що цей матч буде однаково важливим для обох команд. Та не так сталося, як гадалося. Гідно протистоявши професійним командам у розіграші Кубка України, яремчанці водночас зазнавали незрозумілих поразок в обласному чемпіонаті і вже давно вибули з «золотої гонки». Що цікаво, «Пробій», «Нафтовик», «Ніка-Динамо» і нарешті друга команда бурштинського «Енергетика» обігрували підопічних Сергія Турянського з одним і тим самим рахунком – 1:0!
В останніх матчах сезону «горяни» змушені обходитися без свого кращого бомбардира Андрія Олійника. Відтак, чи зуміє чинний чемпіон грюкнути за таких обставин дверима? «Опришки» з Коломийщини проводять друге коло на одному диханні. В 13-ти зустрічах ... Читати далі »
Переглядів: 939 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (1)

Чергових матчів «Говерли» без перебільшення очікувала вся баскетбольна спільнота. Чи зуміє несподіваний лідер протистояти фаворитам сезону? Франківці загалом не розчарували, але й здобути хоча б одну перемогу не змогли.

Попри те, впродовж більшої частини суботнього протистояння з чинним чемпіоном країни – маріупольським «Азовмашем» – здавалося, що гряде чергова сенсація. Франківці постійно вели у рахунку і лише провал у заключні п’ять хвилин (їх господарі програли з рахунком 5:17) не дозволив «Говерлі» здобути п’яту перемогу поспіль.
По-іншому складався матч із «Донецьком». В тому сенсі, що команди почергово виходили вперед. А от заключну чверть господарі знову провели  не найкраще. Донеччани надалі залишаються непереможними в чемпіонаті, який нестримно набирає обертів. Цієї суботи «Говерла» знову проходитиме випробування на міцність. На неї очікує виїзний поєдинок з столичним «Будівельником». 
Чемпіонат України. Суперліга. 14 жовтня. «Кривбасбаске ... Читати далі »
Переглядів: 892 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

25-26 жовтня іванофранківці представлять свої вистави у Перемишлі та Жешуві

Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка у новому сезоні вийшов на новий етап творчості. Разом із показом вистав у власних стінах актори театру мають можливість частіше гастролювати як по Україні, так і за межі держави. Керівництво театру переконане, що причиною цього є вдалі постановки.


Можливо, саме тому вистава «Солодка Даруся» вже встигла побувати і на київському фестивалі «Гоголь Фест», і у Львові під час цьогорічного книжкового форуму. До речі, під час обидвох дійств наші актори настільки вразили закордонних гостей форуму, що отримали чимало схвальних відгуків та запрошень на гастролі.
– Потрапити на «Гоголь Фест» для будь-якого українського колективу є престижно. Нас там сприйняли дуже добре, адже квитки були розкуплені одразу, як тільки вистава появилася на афішах. Ми виступа ... Читати далі »
Переглядів: 991 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

Щороку на початку жовтня в Івано-Франківській дитячій музичній школі №1  проводиться посвята у юні музиканти дітей, котрі вперше переступили поріг цього навчального  закладу. Традицію було започатковано ще у 2002 році. Саме тоді ДМШ №1 відзначила столітній ювілей, а в її стінах було відкрито музей Миколи Лисенка. Це не випадково, адже історія перших років існування закладу тісно пов’язана з іменем видатного композитора.

Цьогорічна посвята у музиканти відбулася на свято Покрови. Юні початківці отримали благословення від отця Йосафата Бойка, а також вітання від директора та вчителів школи. На урочистості також завітали герої дитячої опери Лисенка «Коза-Дереза» і навіть сама Королева Музики.
Одразу ж після посвяти у музиканти відбувся концерт, котрий розпочали маленькі початківці «Пісенькою про ноти». Першокласники за один місяць вже встигли дечого навчитися, тому під час концерту дехто із них навіть виконав нескладні мел ... Читати далі »
Переглядів: 1112 | Додав: bond | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)