П`ятниця, 19.04.2024, 03:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 07
Переглядів: 1278 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

Мер Івано-Франківська бере відпустку на період виборів

У вівторок Віктор Анушкевичус оголосив, що у зв’язку з початком офіційних виборчих перегонів з 7 жовтня йде у відпустку до кінця виборчої кампанії. «Щоб мене як міського голову ніхто не звинувачував у використанні адмінресурсу і робочого часу для агітації», – пояснив свій крок міський голова. Мер додав, що «рекомендував зробити те ж саме всім своїм підлеглим, які тією чи іншою мірою задіяні у виборчому процесі». Таким чином, пан Анушкевичус, який любить наголошувати, що він «не політик, а господарник», полишає міську господарку і на три тижні йде в політику, щоб після 31 жовтня повернутися на свою посаду вдруге.

Столиця Прикарпаття проведе без свого першого керівника непростий період – гарячий у місцевій політиці, але холодний у природі. На кількість голосів, відданих за чинного мера, може вплинути, вчасно чи не вчасно розпочнеться опалювальний сезон.
На ... Читати далі »
Переглядів: 1012 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (1)

У вівторок завершила свою роботу 57-ма сесія Івано-Франківської міськради. Попри нервозність атмосфери у сесійній залі, зумовленої стартом виборчої кампанії, за два сесійних дні – 30 вересня і 5 жовтня – депутати розглянули понад півсотні питань і ухвалили кілька рішень, що вносять серйозні зміни в життєдіяльність обласного центру.

Найпершим з них слід назвати введення заборони на продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста у нічний час – з 22-ї до 8-ї години (офіційний текст рішення – на стор.2). Заборона вступає в силу через два тижні з дня опублікування рішення.
Ініціатором такого нововведення ще в червні ц.р. виступив депутат Петро Строїч, перейнятий збереженням здоров’я підростаючого покоління. Його ініціативу підтримала низка молодіжних організацій та особисто міський голова Віктор Анушкевичус. Але не всім міським обранцям вона сподобалась.
Проти виступили депутати від Партії регіонів Богдан Федьків та Іг ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

На шляхопроводі через колію на вулиці Незалежності у вечірній час орудують хулігани.

«Останнім часом до нас надходить багато скарг на безчинства на шляхопроводі через залізницю в районі «Прикарпаттрансгазу», – повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. – Навіть були випадки, що там нападали на перехожих».
А минулої п’ятниці о 21.35 двоє невідомих кинули великий камінь у вікно нового тролейбуса «Сіті-ЛАЗ», що саме проїздив по мосту. Внаслідок інциденту постраждали двоє його пасажирів. Жінці камінь поранив голову, а чоловік отримав порізи від осколків скла. Поки прибули співробітники розташованого поруч Вовчинецького відділення міліції, злочинці втекли.
Від госпіталізації, за словами пані Клочко, потерпілі відмовилися. А придбання і установка нового скла до тролейбуса, за підрахунками директора ДКП «Електроавтотранс» Леоніда Яковця, обійдеться у 2,5 тисячі гривень.
Міський голова Віктор Анушкевичус доручив правоохоронц ... Читати далі »
Переглядів: 961 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

У вівторок, 5 жовтня, міський голова Віктор Анушкевичус доручив керівництву ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» розпочати опалювальний сезон в медичних, освітніх та дошкільних закладах міста. Однак не всі ці заклади зможуть достроково отримати тепло. У трьох школах та восьми дитсадках його ще не буде. Як пояснив головний інженер «Теплокомуненерго» Богдан Мимоход, «це технологічно неможливо».

Загалом же, за словами  пана Мимохода, суто технічно до початку опалювального сезону місто готове: «В цьому плані особливих проблем нема. Але є в іншому. На газ введені тендерні закупівлі. Жодне теплокомуненерго зараз ще не має угоди. Нема угоди – нема лімітів на газ. Але, думаю, незабаром цю проблему вирішать на державному рівні», – припустив Богдан Михайлович.
«Я цю ситуацію знаю, – каже міський голова Віктор Анушкевичус. – Всі документи ми подали вчасно. Рівень розрахунків за газ у нас 86,7%, що дає нам право на одержання лімітів. А хто там довго «чухається», – м ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

У Вовчинцях споруджується готельно-відпочинковий комплекс
На Вовчинецьких горах буде споруджено готельно-відпочинковий комплекс. Роботи вже розпочалися. Як зазначають у виконкомі Вовчинецької сільської ради, ця новобудова має стати улюбленим місцем відпочинку як для мешканців села, так і для іванофранківців та гостей міста.
Крім того, тут будуть підведені всі необхідні комунікації, зведено інфраструктуру закладів торгівлі та харчування, підйомник на гору, планується транспортна розв’язка з обласним центром. Будівельні роботи виконує забудовник О. Лисак.

Колектор Микитинці-Угорники буде
Одним з першочергових завдань у діяльності виконкому Микитинецької сільської ради є прокладання водогонів та каналізаційних мереж. Як зазначив в розмові сільський голова М.Сіщук, вулицями Грицишина, Липовою, Західною, частково Зарічною та Просвіти вже прокладено водогони, а вулицями Квітковою, частково Вишневою та Дзівінського прокладено каналізаційну мережу. Нині 85 відсот ... Читати далі »
Переглядів: 1116 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

Саме під такою назвою до 6 грудня проходить всеукраїнська акція Товариства Червоного Хреста, приурочена Дню людей похилого віку та Дню інваліда. Вона спрямована на привернення уваги до цих людей, їхніх проблем та їх вирішення. Посильну допомогу в цьому надає і міська організація Товариства Червоного Хреста, яка опікується понад тисячею одиноких людей похилого віку, інвалідів та знедолених.

До Дня людей похилого віку, який відзначався 1 жовтня, міський Червоний Хрест провів дві благодійні акції. Старшокурсники центру професійно-технічної освіти №1 багатьом літнім людям безкоштовно зробили гарні зачіски. А завдяки спонсорам на 2 тис. 700 грн. вдалося сформувати 70 продуктових наборів, які люб’язно доставили за адресою водії таксі «Галичина».
«Ми є громадська неприбуткова організаця, – каже голова МО Червоного Хреста Андрій Цура, – і без допомоги небайдужих людей, меценатів та спонсорів подібні благочинні акції просто не відбулися б. ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

Перший повноцінний тиждень української суперліги подарував їй нового лідера. Ним несподівано для всієї країни стала франківська «Говерла». Перегравши на старті у драматичному поєдинку сусідів зі Львова, прикарпатці минулими вихідними здійснили вдале південне турне за маршрутом Одеса – Южний.


В Одесі шальки терезів почергово хилися то на ко ристь одних, то на користь інших. Шість разів за матч рахунок зрівнювався. І все ж останнє слово було за франківцями. Натомість у Южному вони одразу пішли у відрив, дещо підкоротити який «хімікам» вдалося лише в останній чверті. Три матчі – три перемоги! «Говерла» вища за усіх.
Результат команди вже став предметом аналізу для фахівців. Вдалий старт сезону вони схильні пояснювати якісною роботою наставника «Говерли» Євгена Мурзіна у міжсезоння. З великої кількості гравців, що перебували на перегляді, він зумів вибрати тих, які мають утворити монолітний колектив. Саме на командні дії робить акцент ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

Після голевої феєрії в Севастополі «Ураган» закидав м’ячами ще одного суперника. Цього разу дісталося «Єнакієвцю», якого франківці обіграли з рахунком 7:1. По завершенні гри наставник донбаського клубу навіть не знайшов, що сказати журналістам. Лише вибачився за дії своїх підопічних.

Миколу Шевцова можна зрозуміти. До візиту в Івано-Франківськ його команда не знала поразок, втративши очки тільки у домашній зустрічі з чинним чемпіоном – «Таймом». Аж тут таке фіаско. З іншого боку, окрім таймівців, серед суперників «Єнакієвця» не було команд з верхньої частини турнірки. То може він і не є настільки сильним?
Хто є хто нині в українському футзалі? – це питання буде актуальним і надалі. Не виключено, що в новому сезоні заспівувачами стануть команди, які до цього не мали особливих успіхів. Приміром, харківський «Локомотив», в активі якого лише перемоги. Чи наш «Ураган», чого б нам дуже хотілося… Натомість покотився додолу титулований донецький «Шахтар». Застряг внизу ... Читати далі »
Переглядів: 1034 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

Після домашньої поразки у матчі 13-го туру від «Кримтеплиці» івано-франківське «Прикарпаття» скотилося на останню сходинку турнірної таблиці. Дещо підняти настрій своїм прихильникам прикарпатці могли вчора, обігравши «Фенікс-Іллічівець». Чим завершилася гра, на момент підписання номера у друк відомо ще не було.

Вже за кілька діб «тепличники» перемогли вдома ще одного представника нашої області – бурштинський «Енергетик». Відтак бурштинці з подвійного виїзду за маршрутом Овідіополь – Молодіжне повернулися на щиті. Нагадаємо, це були перші матчі команди після повернення на тренерський місток Михайла Савки.
Першість України. 1 ліга. 13 тур. 1-2 жовтня. «Прикарпаття» – «Кримтеплиця» – 1:2 (Плехтяк, 70 – Голопьоров, 6, Трухін, 47). «Львів» – «Динамо-2» – 3:0. «Закарпаття» – «Геліос» – 4:2. «Дністер» – «Енергетик» – 2:0 (Хромих, 21, 57). «Фенікс-Іллічівець» – «Чорноморець» – 1:3. «Арсенал» – «Олександрія» – 1:1. «Титан» – «Буковина» – 1:0. «Зірка» – «Нива» – 2:1. «Ста ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

Несподіваними осічками лідерів відзначилися недільні матчі чемпіонату Івано-Франківщини. Претенденти на «золото» синхронно зіграли внічию. «Карпати» з Печеніжина не зуміли переграти «Прикарпаття-2», а «Тепловик» розділив очки зі «Снятином».

Відтак верхівка турнірної таблиці залишилася без змін. Печеніжинці й надалі випереджають конкурентів на три очки. Однак у них більш складний календар. Цієї неділі «Карпати» знову зіграють у гостях. На них очікує лисецький «Юніор».  Попереду у печеніжинців також виїзд до Яремчі.
«Тепловики» цього тижня зіграють двічі: в четвер – перенесений матч проти «Ніки-Динамо», а в неділю – проти «Прикарпаття-2». В обох випадках вони будуть гостями. Хоча в цьому випадку поняття "гість” є доволі умовним. Матчі відбудуться в обласному центрі.
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. 25 тур. 30 вересня. «Сокіл» – «Тепловик» – 0:1 (юнаки – 1:1). «Яспіль» – «Ніка-Динамо» – 1:1 (0:4). «Нафтовик» – «Придністров’я» – 0:2 (4:4). «Карпати» Я – ... Читати далі »
Переглядів: 889 | Додав: bond | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)