Четвер, 25.04.2024, 03:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 20
Дощовий початок тижня, зумовлений циклоном, що прийшов з Балкан, завдав клопоту мешканцям і комунальним службам Івано-Франківська. Протікання дахів, підтоплення підвальних приміщень та перетворення вулиць на річки були основними проблемами цих днів.  

За дві доби, у неділю й понеділок, в обласному центрі випало 76 мм опадів, що складає тридекадну норму. Про це повідомила на апаратній нараді у вівторок начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко. Понад десяток квартир постраждали через протікання дахів та несправність зливних конструкцій, підтоплено багато підвальних приміщень. «Водоекотехпром» у той час працював цілодобово практично повним складом.
За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Юрія Щочкіна, обидві річки Бистриці (Надвірнянська і Солотвинська), що протікають через Івано-Франківськ, на ранок вівторка «ведуть себе спокійно» і жодної явної загрози від них немає. Але не справлялас ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

Івано-Франківська міськорганізація ВО «Свобода» звернулася до міської влади з проханням посприяти в упорядкуванні пам’ятних місць українських героїв до Дня героїв та свята Трійці, які припадають на неділю, 23 травня.

В результаті проведеного з 12-го по 16-те травня моніторингу, «свободівці» з’ясували, котрі з 24-х таких місць потребують негайного впорядкування. У заяві, адресованій міському голові Віктору Анушкевичусу, йдеться про п’ять.
У Меморіальному сквері позаду театру потрібно побілити хрести на могилах січових стрільців, відремонтувати бордюри, встановити плитку біля каплички. У Дем’яновому лазі – упорядкувати поховання 153-х жертв німецьких розстрілів. Біля пам’ятника страченим навпроти філармонії – відремонтувати освітлювальні ліхтарі. Озеленити територію біля пам’ятника Степану Бандері на Європейській площі. А також відреставрувати хрести на символічних могилах УПА у Вовчинцях та Хриплині.
У свою чергу міськорганізація «Свободи» обіцяє провести впо ... Читати далі »
Переглядів: 988 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську відкрито громадську приймальню народного депутата Павла Жебрівського, лідера партії «Українська платформа». Керівництво цієї молодої політсили намагається активізувати партійне будівництво на теренах Прикарпаття.

Перша спроба встановити «Українську платформу» на прикарпатський грунт, здійснена понад рік тому, виявилася не зовсім вдалою. На прес-конференції у понеділок П.Жебрівський визнав, що найважча ситуація з розбудовою партії саме на Івано-Франківщині. Але тепер, за його словами, відбувається перезавантаження. Два місяці тому змінилося керівництво облорганізації, яку очолив помічник нардепа Василь Співак, проводиться перереєстрація членів партії.
У франківському офісі нардепа, що розміщується на другому поверсі будинку №6 на вул. Гетьмана Мазепи, кваліфікований юрист надаватиме відвідувачам консультації, документуватиме скарги та пропозиції громадян. Таким чином, «платформівці» хочуть піднімати рівень правової освіти населення, яку вважа ... Читати далі »
Переглядів: 1018 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

Без нових доходів, без нових витрат…
Якщо минулого року начальник фінансового управління міськвиконкому Вікторія Сусаніна, відповідаючи на запитання депутатів «Наскільки реальним є бюджет-2009?» і «Як ви думаєте його виконувати?», напівжартома, напівсерйозно відповіла: «Будемо працювати з посмішкою і будемо намагатися його виконати», то, характеризуючи міський бюджет 2010 року, можна лише констатувати — сміху мало.

І доходи, і видатки залишилися практично на тому ж рівні, що й минулоріч. Позитивом, на думку більшості, є хіба те, що бюджет прийнято і місто житиме не за тимчасовим розписом, як це було впродовж останніх чотирьох місяців, а за головним фінансовим документом. За це проголосували 37 депутатів міської ради.
Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2010 рік встановлений у сумі 600942,9 тис. грн., в тому числі дотація вирівнювання – 49879,4 тис. грн., субвенція з державного бюджету – 147165,0 тис. грн. ... Читати далі »
Переглядів: 1206 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

В неділю, 16 травня, в Івано-Франківську відбулася конференція обласної організації партії «За Україну!». Участь в її роботі взяв лідер партії народний депутат В’ячеслав Кириленко, а також керівники інших політичних сил, зокрема, обласної організації УНП міський голова Віктор Анушкевичус та ОУН в Україні Віталій Цапович. Не оминули захід і представники обласної влади, яку представив керівник управління внутрішньої політики ОДА Богдан Федьків.

Перед початком зібрання делегати хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв політичних репресій. В’ячеслав Кириленко разом з учасниками конференції поклав квіти до барельєфа Степану Бандері. Учасники зборів обговорили політичну ситуацію та обрали керівні органи. Головою Івано-Франківської обласної організації партії «За Україну!» став народний депутат, перший заступник голови партії Володимир Мойсик.
«Наша партія – це відповідь на те, що всі патріотичні сили в руїні – і тут, і в центральних областях, і на сході, — констатує ... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

За неймовірним сценарієм відбулося протистояння франківської «Говерли» і БК «Одеса» в півфінальній серії за 5-8 місця чемпіонату України. Суперники перемагали винятково у гостях. Оскільки перевага власного майданчика була на боці одеситів, котрі посіли більш високе місце у регулярній першості, то загальна перемога дісталася… прикарпатцям.

Тепер у «Говерли» з’явилася нагода прорубати для обласного центру вікно в Європу. Для цього у фінальній серії за 5 місце потрібно взяти гору над криворізьким «Кривбасбаскетом». Зауважимо, що напередодні серії плей-офф криворіжці розсталися з деким зі своїх легіонерів, тож завдання для франківців дещо спростилося.
А взагалі Україну в євросезоні-2010/11 мають представляти чотири клуби. Однак маріупольський «Азовмаш», який сперечатиметься за «золото» з «Будівельником», нещодавно був дискваліфікований європейською баскетбольною асоціацією за невиконання її рішень. Відтак вага п’ятої підсумкової позиції неймовірно зросла.
Щопра ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

Добігає кінця футзальний чемпіонат країни. Минулого тижня став відомий володар "золота”. Вдруге поспіль воно дісталося львівському "Тайму”.
Чемпіонат України. Вища ліга. 13-19 травня. "Локомотив” – "Шахтар” – 1:1. "Тайм” – "Енергія” – 5:4. "Єнакієвець” – "Ураган” – 4:3 (Нестерук, 2, Гуменюк, 8, Хурсов, 10, Чуднов,  38 – Кіндратів, 3, Цвєлих, 15, Валенко, 33). ТВД – "Кардинал” – 5:2. ЛТК – "Моноліт” – 3:1. "Тайм” – "Єнакієвець” – 8:4. "Ураган” – "Єнакієвець” – 4:3 (Цвєлих, 17, 38, Кіндратів, 30, Шотурма, 34 – Доманський, 15, Чуднов, 31, Нестерук, 38).
22 травня "Ураган” прийматиме "Тайм”, а 29-го завершить сезон виїзним поєдинком проти "Шахтаря”.

Становище команд
    І     В     Н     П         М     О
„Тайм”     30     26     3    1     133-49     81
„Шахтар” &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 965 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

Обігравши  минулого тижня «Динамо-2», івано-франківське «Прикарпаття» практично гарантувало собі місце у першому дивізіоні на наступний сезон.

Правда, обійти франківців ще мріє ФК «Харків», який в останніх турах здобув кілька резонансних перемог. Та для того, щоб врятуватися, харків’янам, як мінімум, потрібно виграти всі свої поєдинки: у «Ниви» і «Енергетика» – вдома, у «Десни» і «Арсеналу» – в гостях. А ще потрібно, щоб «Прикарпаття», якому залишилося зіграти в Олександрії і Луцьку, а також прийняти «Дністер» і «Нафтовик», набрало не більше двох очок…
Вболівальників «Прикарпаття» хвилює, чи команда взагалі матиме кошти на наступному сезоні. Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус на минулотижневій прес-конференції запевнив, що клуб виступатиме і надалі. Оскільки футболісти презентують не тільки обласний центр, а весь регіон, то клубне керівництво розраховує на допомогу нового керівництва ОДА. Попередньо це питання вже обговорювалося.
На ста ... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

Після матчів 5-го туру чемпіонату Івано-Франківщини зафіксовано першу в сезоні тренерську відставку. "Полетіли голови” наставників яремчанських «Карпат». І це попри те, що в звітному турі яремчанці перемогли…

Натужна гра яремчанських «Карпат» на старті нового сезону аж ніяк не влаштовує клубних керманичів. Краща команда Івано-Франківщини трьох останніх сезонів, володар аматорського Кубка України-2009, зберігши свій склад, тим не менш здобуває очки зі страшним скрипом. Відтак після гри з угринівським «Соколом» її залишив тренерський тріумвірат у складі Віктора Клим’юка та Євгена Ручкана, під орудою яких «курортники» й здобували усі свої титули. Як мінімум, в найближчих матчах діями колективу буде керувати президент клубу Дмитро Холява, а йому асистуватиме один з найдосвідченіших гравців команди Зіновій Василів.
Звітний тур для багатьох колективів був знаковим. Перші очки в сезоні втратив «Тепловик», який не зумів переграти в Лисці «Юніор». Натомість перший залік ... Читати далі »
Переглядів: 1168 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)

Здається, кам’яній брилі, що була закладена на центральній алеї Івано-Франківського парку культури і відпочинку 22 травня 2001 року як запорука встановлення на цьому місці в майбутньому пам’ятника Великому Кобзареві, доведеться навічно залишитись лише кам’яною брилою. Остання крапка у дискусії щодо місця розташування пам’ятника Кобзареві була поставлена під час громадських слухань, що відбулись 14 травня в приміщенні Центрального народного дому Івано-Франківська за участю представників політичних структур, громадських організацій та мешканців обласного центру.

«На превеликий жаль, ми – єдиний обласний центр України, який не має повноцінного пам’ятника Шевченку», — прокоментував доцільність проведення слухань Віктор Анушкевичус. А заступник міського голови Зінаїда Федорук запевнила: «Думка громади є визначальною у визначенні місця для пам’ятника. Архітектори опрацювали всі звернення, які надійшли від політичних партій, громадських організацій, духовенства, інтеліге ... Читати далі »
Переглядів: 1061 | Додав: bond | Дата: 20.05.2010 | Коментарі (0)