Вівторок, 16.04.2024, 06:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Січень » 21
22 лікувально-профілактичні установи області отримали від уряду в подарунок спеціалізовані автомобілі «Опель-Комбо». Всі вони виділені для потреб фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій згідно із урядовою програмою поліпшення медичної інфраструктури на селі. Івано-Франківщина стала вже п’ятою областю, котра отримала такі автомобілі. Від імені глави уряду сертифікати на автомобілі вручав народний депутат України Дмитро Шлемко.

– Ці автомобілі є однією із складових широкомасштабної програми уряду щодо покращення медичної інфраструктури на селі. Починаючи з 1 січня 2010 року, уряд виділяє 3 млрд. дол. на медицину, в тому числі сільську, – зауважив Дмитро Васильович.
Протягом першого кварталу 2010 року буде передано тисячу автомобілів. Загалом же передбачається придбання 3 тисяч таких автомобілів для забезпечення роботи всіх лікарських амбулаторій, в першу чергу у сільській місцевості. Орієнтовна вартість одного такого автомобіля – 145 тисяч гриве ... Читати далі »
Переглядів: 1114 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

Минулої суботи у підвалі будинку №4, корпус 2, що на вулиці Довженка, невідомі знову підпалили труби опалення і гарячого водопостачання. Чотири багатоповерхові будинки (350 квартир) впродовж семи годин залишалися без тепла і гарячої води, — повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. — Через великі втрати води в цих мережах відсікло котельню, що на вулиці Гетьмана Дорошенка, яка обслуговує понад півсотні будинків ЖЕО №3. Нагадаємо, що це вже друга пожежа на тепломережах у підвалі згаданого будинку. Перша сталася 10 січня.

Як повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка, за його словами, «зробила все, що могла». Винуватців першої пожежі встановили і затримали. Ними виявились двоє осіб без постійного місця проживання із одного з районів області. Але згодом їх відпустили. Що, мовляв, з них можна взяти. «Особи встановлені, ... Читати далі »
Переглядів: 1152 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

– Свята пройшли у більш-менш спокійній обстановці, – констатував на вівторковій апаратній нараді перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель. – І дай, Боже, щоб ми так працювали і надалі.

Слова першого віце-мера підтвердила й начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, зазначивши, що ніяких надзвичайних ситуацій в роботі комунальних служб і підприємств із забезпечення життєдіяльності міста з початку року не виникало.
Що стосується організації та проведення виборів, то тут теж все нормально: виборчі дільниці, за словами пані Клочко, були забезпечені всім необхідним. Заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак повідомив, що ніяких грубих порушень у процесі волевиявлення громадян не зафіксували й правоохоронці: «Були випадки, коли люди фотографували свої бюлетені для голосування, намагалися їх винести з дільниці чи проголосувати за чужим паспортом, але серйозних порушень ... Читати далі »
Переглядів: 1118 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

Такі написи можна побачити на автобусах маршруту №54, який від цього понеділка має змінену назву: «вул. Симоненка – вул. Матейка (лікарня №1)». Відповідні зміни до маршруту міськвиконком затвердив ще в листопаді минулого року. Тож тепер автобуси маршруту №54 в прямому напрямку мали б їздити вулицею Вовчинецькою, через вокзал і центр міста на вулицю Мазепи, повертати на Гординського, виїжджати на Чорновола і через вулиці Національної гвардії та Курінного Чорноти заїжджати на вулицю Яна Матейка. А звідти через вулиці Чорновола-Академіка Сахарова- Коновальця-Січових стрільців-Лепкого-вокзал-Вовчинецьку-Івасюка-Стуса-Миколайчука повертатися на вулицю Симоненка.

Щоправда, трохи в понеділок поїздивши за таким маршрутом, автобуси з нього стали потихеньку з’їжджати. Залишилось кілька машин.  Так виглядає, що  перевізники навіть не хочуть спробувати «обкатати» цей змінений маршрут. Тож скільки він іще профункціонує в такому варіанті – не відомо. Нагадаємо, що це в ... Читати далі »
Переглядів: 1219 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

Вчора виїзним поєдинком з южненським "Хімі-ком” івано-франківська «Говерла» після майже місячної перерви поновила виступи у чемпіонаті країни.

Нагадаємо, що свої попередні матчі підопічні Євгена Мурзіна провели ще 19 та 21 грудня, обігравши в гостях «Дніпро-Азот» і «Грифони». Після цього були чотири кубкові поєдинки, які франківці зіграли невдало: на груповому етапі двічі поступились «Пульсару», а в стартовому раунді плей-офф – «Будівельнику» і припинили виступи у турнірі.
Чоловіки. Кубок суперліги. ІІ етап. 16 січня. Матч-відповідь. «Будівельник» – «Говерла» – 82:58 («Б»: Ель-Амін – 19 очок; «Г»: Кудрявцев – 21). Перша гра – 92:61.
До завершення першого кола національної першості «Говерла» зіграє три матчі: у гостях – з «Хіміком» (20-го) і «Одесою» (23-го), вдома – з «Дніпром» (30-го). Наразі наша команда посідає 11 сходинку (чотири перемоги і сім поразок).
Пасе задніх в жіночому чемпіонаті України БК «Фран-ківськ». На початку тижня франківчанки зазнал ... Читати далі »
Переглядів: 1218 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

Завершилося перше коло змагань у західноукраїнській хокейній лізі. Центральним поєдинком минулого уїк-енду був матч у Калуші, де зійшлися лідери – місцева «Олімпія» і непереможний до цього ХК «Луцьк». Навіть відкриття калуської арени не зібрало стільки вболівальників, як поєдинок фаворитів регіонального чемпіонату. Номінальна місткість споруди (майже 500 глядачів) була перевершена як мінімум вдвічі.

Доля матчу вирішилася в першому періоді, під час якого шайба тричі побувала в воротах лучан. Остаточний рахунок – 4:0 було встановлено у заключній 20-хвилинці. Від-так «олімпійці» по-тіснили «Луцьк» з першої сходинки турнірної таблиці. Водночас називати калушан переможцями першого кола ще рано, оскільки незіграним залишається матч між «Явором» та «Експресом». У разі перемоги за рахунок додаткових показників у лідери вийдуть «залізничники» (вони, нагадаємо, завдали єдиної поразки «Олімпії» – 6:2).
Разом з фінішем першого кола ЗУХЛ мала б завершитися боротьба у дивізі ... Читати далі »
Переглядів: 1295 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

До служби оперативного реагування міськвиконкому надходять скарги на незадовільний стан проїжджих частин немагістральних, бічних вулиць, внутрішньоквартальних територій та вулиць у промислових зонах міста, — повідомила начальник служби Тетяна Клочко. Найбільше скарг на нерозчищені й обледенілі дороги на вулицях Макухи, Ребета, Дудаєва, Польовій, Промисловій, Хмельницького, які треба розчищати «важкою» технікою.


Але що вже казати про ці периферійні магістралі, якщо й центральна частина міста виглядає не найкраще. За словами пані Клочко, люди почали скаржитися на ожеледицю на вулиці Старозамковій та у сквері на Валах. Крига скувала й інші вулиці в центрі міста – Василіянок, Дністровську, Новгородську. А послизнувшись на похилих тротуарах на перехрестях вулиць Орлика-Мазепи та Січових стрільців-Коновальця, ламаючи шию, «летиш» прямо під колеса машин... Такий невтішний стан справ щодо боротьби з ожеледицею на дорогах і тротуарах опосе ... Читати далі »
Переглядів: 1115 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)

16 січня міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вручив 29 ордерів та ключі від квартир у новобудові на вул. Галицькій, 64-в.
Вітаючи новоселів, міський голова зазначив, що сьогодні отримали ключі від квартир люди, які десятиліттями чекали на вирішення житлового питання. Багато хто з цих людей, за словами Віктора Анушкевичуса, свого часу був на прийомі у міського голови саме з житловими питаннями.



„Якщо говорити загалом, то місто  сьогодні не будує, будують юридичні та фізичні особи, тому житловий фонд міста поповнюється важко. Свого часу ми прийняли положення про Фонд соціально-економічного розвитку міста, до якого частина забудовників у якості внеску вносила житлову площу. За цей період міській владі вдалося надати 47 квартир, 7 з яких отримали представники силових структур, а 40 – пільгові категорії мешканців міста – воїни-афганці, ліквідатори аварії на ЧАЕС, одинокі матері, сім’ї, в яких народилось троє і ... Читати далі »
Переглядів: 1137 | Додав: bond | Дата: 21.01.2010 | Коментарі (0)