П`ятниця, 29.03.2024, 00:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Січень » 15
В ніч на вівторок у місті випало 8 сантиметрів снігу. Комунальники до цього були готовими і вивели на дороги снігоприбиральну техніку. Перехрестя, спуски, підйоми та зупинки громадського транспорту посипали піщано-соляною сумішшю. На ранок проїжджі частини головних транспортних магістралей були в задовільному стані.


Як висловився в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, «роботу комунальників видно на лице. Сміття вивозиться вчасно, контейнерні майданчики в задовільному стані, прибирання вулиць теж задовільне. Всі ЖЕО в достатній кількості забезпечені сумішшю для посипання тротуарів. Очищення від снігу відбувається в міру фізичних навантажень двірників». Що саме мав на увазі пан Кукула, кажучи останню фразу, не зовсім зрозуміло, але зрозуміло, що більше, ніж це фізично можливо, двірники не працюють. От тут і виникають проблеми, бо двірників не вистачає. За словами начальника служби оперативного реагуванн ... Читати далі »
Переглядів: 1112 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко запевняє, що він – єдиний справжній з усіх 18-ти кандидатів на пост Президента України

Про це народний депутат від «НСНУ», голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони заявив на прес-конференції в Івано-Франківську у понеділок. Свою головну відмінність від решти претендентів на найвищу посаду в державі екс-міністр оборони обгрунтував так: «Я справжній, нефальшивий. Якщо я говорю «так», це означає, що буде «так». Якщо я говорю «ні», це означає, що буде «ні». Я не підводив, не давав обіцянок, які не виконував».


Серед пунктів передвиборчої програми Анатолія Гриценка: повернути термін   навчання в школі до 10-ти років, бо „нинішні діти не дурніші, ніж були ми”; ліквідувати податкову міліцію, бо „це повний абсурд, коли в кожній структурі створюється своя міліція”; скасувати ПДВ, бо „цей податок повністю себе дискредитував, відкат ... Читати далі »
Переглядів: 1203 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

Погода часом буває досить примхливою. Особливо у холодну пору року. Різкі перепади атмосферного тиску, вологості й температури повітря, зміни напрямку і сили вітру – це ті «вибрики», які вона час від часу підносить нам. Інколи до них приєднуються й магнітні бурі. Метеорологічні зміни в атмосфері в поєднанні з магнітними бурями для багатьох людей стають справжнім стресом. Більшість навіть цілком здорових людей відчувають дискомфорт під час перепаду показників погоди,  для декого це справжня  «катастрофа».

Вікторія, студентка:
– Я вважаю, що у природи нема поганої погоди, є лише неправильний одяг і взуття. Під час різких перепадів атмосферного тиску інколи відчуваю дратівливість, легку депресію, швидше втомлююсь. Але я не звертаю на це уваги, намагаюсь знаходити «плюси» у кожній погоді. А скиглення на те, що «погода не сприяє» – це хіба для бабусь на лавочці біля під’їзду. 

Олег Дмитрович, будівельник:
– На здоров’я не впливає, але настр ... Читати далі »
Переглядів: 1345 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

До редакції нашої газети звернулися представники Тлумацького районного осередку громадської організації «Об’єднання ошуканих українською владою». Жінки, котрі входять до цієї організації, запевняють, що вони в будь-який момент готові вийти на вулицю і перекрити рух транспорту через районний центр. Основною метою діяльності громадської організації є сприяння захисту громадських, економічних, соціальних і культурних прав дітей, жінок, чоловіків, захист підростаючого покоління – майбутнього України, реалізація відповідних програм.

Причиною створення такого руху в Тлумачі стала незгода молодих матерів із виплатою допомоги на дітей до досягнення ними трирічного віку. З цього приводу жінки надсилали спільного відкритого листа Президентові, Прем’єр-міністру та Голові Верховної Ради.
«В нашому районі не в повному обсязі виплачується допомога матерям по догляду за дітьми до досягнення ними трирічного віку. Ця сума становить 130 гривень на одну дитину, хоча Конституція Ук ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

Новий рік франківська «Говерла» розпочала так, як і завершила старий – кубковою поразкою від рівненського «Пульсара». Згадані невдачі, втім, не завадили прикарпатцям увійти до другого раунду турніру. Та на цьому, схоже, виступи команди у кубку суперліги завершаться…

Посівши четверту сходинку у групі А, підопічні Євгена Мурзіна в 1/8 фіналу вийшли на переможця групи Б «Будівельник», який в регулярному чемпіонаті зазнав лише однієї поразки. От і франківським «ведмедям» (нагадаємо, саме цей звір зображений на емблемі клубу) «будівельники» шансів не залишили. Позавчора вони перемогли в Івано-Франківську з майже 30-очковою різницею у рахунку. Матч-відповідь відбудеться в суботу.
У грі з киянами в складі «Говерли» дебютував черговий легіонер – американець Едді Ард (196 см, 89 кг). 24-річний атакуючий захисник минулий сезон провів в одній з американських ліг, виступаючи за "Юту Флеш”, а до цього чотири роки виступав в університетській лізі.
Кубок суперліги. І етап. ... Читати далі »
Переглядів: 1150 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

Команди західноукраїнської хокейної ліги продовжують ігнорувати поєдинки з івано-франківською «Ватрою». Минулої суботи марним виявився її вояж до Луцька – господарі на майданчик не вийшли. Суперники франківчан кивають на регламент, який наші земляки буцім-то порушили.

В пункті 4.1. вказано, що в першості «не мають права брати участь спортсмени, які  були задіяні в іграх професійних команд (мали контракти) у попередніх 2 хокейних сезонах». Чи є такі серед п’ятірки новачків «Ватри», ми достеменно не знаємо. Суперники, очевидно, впевнені, що є.
Втім, ситуація – далеко неоднозначна. Зрозумівши це, керівництво ЗУХЛ анулювало дві технічні поразки «Ватри» у грудневих поєдинках з львівськими «Експресом» і «Беркутом», котрі не відбулися. Але у понеділок рішенням оргкомітету ЗУАХЛ «Ватру» було знято з регіональної першості. Як сказано у рішенні, за неодноразове грубе порушення регламенту змагань АХЛ, зокрема, заявлення на матчі з "Експресом", "ВІМ- Беркутом і "Луцьк ... Читати далі »
Переглядів: 1221 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

Минулої неділі фінішувало перше коло змагань у всіх трьох лігах чемпіонату Івано-Франківщини. До екватора допливли не всі – за неявки з турніру було знято надвірнянський «НадРЕМ- гол». Коментує проміжні підсумки сезону відповідальний секретар обласної міні-футбольної асоціації (АМФІФО) Ігор Овчар.

–  У вищій лізі передує чинний чемпіон Івано– Франківщини ПТД, –  розповідає Ігор Іванович. – Однак на відстані всього однієї перемоги від лідера перебувають три колективи, що обіцяє захопливе суперництво у другій частині сезону. Забігаючи наперед, скажу, що керівництво АМФІФО схиляється до того, що у вищій лізі надалі має виступати 10 команд. Серед претендентів будемо вибирати насамперед фінансово міцні колективи.
У першому дивізіоні – двовладдя. Лідерство ділять «Баварія РП» і «Лоцман». Дві несхожі команди. Перша –  укомплектована молодими гравцями, у другій – ветерани (Вікарюк, Дорош, Шайбан, Гогіль, Микуляк…). В особистій зустрічі перемогли «лоцмани» ... Читати далі »
Переглядів: 1217 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)

Вже менше місяця залишається до зимових Олімпійських ігор у Ванкувері, відкриття яких заплановане на 12 лютого. Однак багато претендентів на участь у змаганнях й досі не відають, чи вийдуть на арени, розташовані неподалік цього канадського міста. Насамперед це стосується лижників – міжнародна федерація оприлюднить свої остаточні рейтинги лише у понеділок, 18 січня.

Як ми вже повідомляли, за підсумками попереднього сезону кандидатами на поїздку до Ванкувера є семеро прикарпатців. На передолім-пійpських стартах найкращий результат серед них продемонструвала майстриня фрістайлу Надія Діденко. Виступаючи на етапі Кубка світу у Китаї, вона зупинилася за крок від п’єдесталу. А загалом у світовому рейтингу франківчанка посідає дев’яту сходинку.
Решта спортсменів на високі місця не претендують, хоч і готуються до найбільших стартів чотириріччя не менш активно. Найдосвідченіший наш лижник Роман Лейбюк (16 січня йому виповниться 32 роки) у перші дні 2010-го взяв участь у ... Читати далі »
Переглядів: 1221 | Додав: bond | Дата: 15.01.2010 | Коментарі (0)