Середа, 24.04.2024, 03:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 17
10 грудня на Івано-Франківщину з робочим візитом завітав Президент України Віктор Ющенко. Під час робочої поїздки Глава держави провів церемонію вручення державних нагород України працівникам підприємств, установ та організацій з нагоди 70-ї річниці утворення Івано-Франківської області.


У своєму вітальному слові В. Ющенко наголосив, що Україна сьогодні має перед собою завдання створення власної нації. Зробивши історичний екскурс долею Прикарпаття, Президент зазначив: «Сьогодні ми наблизилися до становлення власної нації, відродження державних засад найближче за останні, можливо, 300 років». Він підкреслив, що нація може ставити перед собою великі завдання і реалізовувати їх лише тоді, коли вона консолідована. «Історія становлення нації ніколи не була легкою, у якій би країні вона не проходила. Адже йдеться про повернення державної мови, забутих традицій, сфальсифікованої історії. А нині ми живемо у складних і суперечливих умовах процесів демократизації суспільс ... Читати далі »
Переглядів: 1294 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

«Ми її довго чекали, і ось вона прийшла», — сказав про зиму на вівторковій апаратній нараді міський голова Віктор Анушкевичус. Прийшла і принесла одвічну «комунальну» проблему – безкоштовну ковзанку для людей і машин.

12-13 грудня внаслідок ускладнення погодних умов і снігопаду в місті утворилась ожеледиця, — констатувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. У ці дні дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління вивело в місто вісім одиниць снігоприбиральної спецтехніки, чотири піскорозкидачі і на ранок понеділка проїжджі частини основних транспортних магістралей вже були приведені до задовільного стану. А прибирання пішохідних територій потребує доопрацювання, — наголосила Тетяна Миколаївна.
Нагадаємо, що на балансі ДРЕУ перебуває 190 кілометрів доріг, два мости та один шляхопровід і 21 одиниця дорожньої спецтехніки.
Наш кор.
Переглядів: 1139 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

«Сьогодні для всіх є очевидним, що виборче законодавство в Україні вимагає негайного реформування, оскільки виступає гальмом у розвитку демократичних процесів», —  переконаний народний депутат, керівник обласного виборчого штабу Віктора Ющенка по виборах президента України-2010 Зіновій Шкутяк.

Віктор Ющенко 8 листопада цього року подав до парламенту проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів президента України». Цей проект, за словами Зіновія  Шкутяка, розроблено з метою створення ефективного механізму та узгоджених системних гарантій підготовки і проведення президентських виборів, які б відповідали  загальновизнаним універсальним принципам виборчого права. Проектом закону, зокрема,  пропонується внести зміни до Закону України «Про вибори президента України» в частині утворення виборчих дільниць, порядку утворення та організації роботи виборчих дільниць, уточнення списків виборців, в тому числі на ... Читати далі »
Переглядів: 1191 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)



Ще на початку лютого оператор фіксованого телефонного зв’язку ВАТ «Укртелеком» змінив номери набору екстрених, довідкових і сервісних служб на три- та чотиризначні відповідно. Найперше на це нововведення відреагували місцеві таксисти, які на своїх машинах переписали першу цифру «0» на «15». Згодом перед своїм «нулем» дописали «одиничку» пожежно-рятувальна та аварійна газова служби. І лише на каретах швидкої та невідкладної медичної допомоги чомусь досі красується червоний напис номеру телефону «03».

Фото Тараса Яковина
Переглядів: 1259 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

Минулої суботи в новобудові торгового центру «Екстім квадрат», що на Південному бульварі, 22, відчинив свої двері перший народний супермаркет «Плюс Бонус». В урочистостях з цієї нагоди взяли участь перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель, засновник цієї торгової мережі, керівник фірми «Екстім» Роман Тимків та директор мережі магазинів «Плюс Бонус» Андрій Строїч.

— Відкривати новий серйозний маркет у такий важкий час фінансово-економічної кризи — це є прояв громадянської позиції, — зазначив Зіновій Фітель. – Тому передовсім я хочу подякувати пану Тимківу за те, що він знайшов можливість і кошти відкрити цей магазин й зробити такий передноворічний подарунок іванофранківцям. Це має бути мережа народних супермаркетів і, як мене запевнили, з народними цінами. Зрештою, покупці зможуть самі в цьому переконатися.
У свою чергу Роман Тимків подякував будівельникам, які споруджували будинок, в якому розмістився торговий комплекс, всім тим, хто був ... Читати далі »
Переглядів: 1649 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

Протягом всього тижня на центральній площі Ринок в Івано-Франківську проходила виставка-ярмарок харківських товаровиробників. Найбільшим попитом серед мешканців нашого міста користувалися пальта, куртки та трикотаж.

– Ця співпраця між Івано-Франківськом і Харковом триває в рамках розвитку підприємництва. Ярмарок харківських товаровиробників є одним із маленьких пунктів програми, котра існує вже чотири роки. За цей час ми побували у Львові, Тернополі, Рівному та багатьох інших містах, де представляли свої товари. До нас долучаються місцеві підприємці тих міст, куди ми приїжджаємо, – каже начальник відділу координації виробництва Харківської міської ради Людмила Охріменко.
На ярмарок до Івано-Франківська прибуло 39 підприємств, 30 із них харківські, решта з Дніпропетровська, Запоріжжя, Рівного. Підприємці привезли широкий асортимент товару – дитячий одяг, взуття, трикотаж, білизну. Щоправда, за словами Людмили Охріменко, приїхали тільки маленькі підприємства, котр ... Читати далі »
Переглядів: 1294 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)

У неділю ввечері через велику перевитрату води внаслідок пориву мереж відсікло котельню на вулиці Гетьмана Дорошенка, яка обігріває 81 будинок. Понад вісім годин, поки комунальники шукали цей порив, багатоповерхівки перебували без тепла. А надворі у цей час було п’ять градусів морозу. До служби оперативного реагування міськвиконкому надходило багато скарг, — повідомила начальник служби Тетяна Клочко.

А в понеділок сталася ще одна аварія. О 21.45 через пошкодження кабельної електролінії 10 кВт на 25 хвилин пропало світло в центральній міській клінічній лікарні. Під аварійне відключення потрапили центральний корпус лікарні, реанімаційне та хірургічне відділення. Також зупинялися чотири котельні на вулицях Биха, Бельведерській, Орлика та Шевченка. Правда, таке нетривале знеструмлення на температуру теплоносія суттєво не вплинуло.
Наш кор.
Переглядів: 1189 | Додав: bond | Дата: 17.12.2009 | Коментарі (0)