Четвер, 28.03.2024, 12:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Громадою чиновника люструвати


Активісти проїдуться районами Прикарпаття в пошуках потенційних кандидатів на люстрацію. У попередньому «чорному списку» вже понад три сотні посадовців.  
«Народна рада», «Самооборона» та «Координаційна рада громадських організацій Прикарпаття» об’єдналися в нову ініціативу «Громадська люстрація». Спільну заяву про це представники місцевих громадських формувань зробили під час прес-конференції цього тижня. За словами активістів, до такого кроку їх підштовхнуло підписання Президентом України Закону «Про очищення влади», який напередодні з великими потугами проголосувала Верховна Рада.
«Ми вирішили не сидіти осторонь, а об’єднувати громадськість т ... Читати далі »

Переглядів: 6328 | Додав: bond | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Хресна хода миру
В Івано-Франківську пройшла Хресна хода миру та відбувся екуменічний молебень представників чотирьох українських традиційних церков до Пресвятої Богородиці за мир в Україні.
 Розпочалась Хресна хода в Меморіальному сквері панахидою за загиблими на Майдані та військовослужбовцями в зоні АТО. За участю священнослужителів чотирьох українських традиційних церков (Української греко-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української римо-католицької церкви) було відправлено заупокійний молебень.
Далі велика процесія за участю священиків з храмів усього міста, які несли ікони Пресвято ... Читати далі »

Переглядів: 3957 | Додав: bond | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

У міського голови – новий заступник
Новим заступником міського голови Івано-Франківська з питань діяльності виконавчих органів став Богдан Білик. Його кандидатуру на цю посаду, внесену міським головою Віктором Анушкевичусом, одноголосно підтримали депутати міської ради на позачерговій 48-ій сесії, що відбулася минулого четверга.
Б.Білик змінив на цій посаді Руслана Панасюка, який переходить на роботу в облдержадміністрацію. Згідно з розподілом посадових обов’язків, він куруватиме роботу економічного блоку мерії. Міський голова В.Анушкевичус наголосив, що це «сумлінна, енергійна і відповідальна людина». За словами мера, Б.Білик ефективно працював на посаді начальника управління економічного та інтеграційного розвитку і «вивів місто на міжнародний рівень», свідченням чого є три відзнаки Ради Європи.
Своєю черг ... Читати далі »

Переглядів: 2446 | Додав: bond | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Фотія Володимирського увіковічнили анотаційною дошкою


14 жовтня, у День Покрови та 72-ї річниці створення УПА, в Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку Фотію Володимирському — упівцю, в'язню концтаборів, багаторічному голові Братства ОУН-УПА Карпатського краю.
Таблиця розміщена за адресою вул. Лепкого, 46 – на будинку, де знаходиться офіс Братства ОУН-УПА Карпатського краю.
Її відкривали онучка Фотія Володимирського Ірина Володимирська, секретар Івано-Франківської міськради Микола Вітенко та нинішній очільник місцевих вояків УПА Богдан Борович.
Ірина Володимирська згадує, що дідусь Фотій повсякчас нагадував молоді, якими вони мають бути – справжніми патріотами України. А в побуті був лагідним і любив співати онукам пісень.
На думку секретаря ... Читати далі »

Переглядів: 2347 | Додав: bond | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Тарас ЯКОВИН:
«Фотографом може бути той, хто вміє бачити світло»


У повсякденному житті фотокореспонденти, як правило, завжди залишаються поза кадром, але аж ніяк не поза увагою. Саме від них залежить те, якою буде збережена на багато років зафіксована мить. Часто заради того, аби вловити вдалий ракурс чи підібрати влучну композицію, майстрам фотографії вдається йти на ризиковані, навіть авантюрні кроки.
У ці дні у фортечній галереї «Бастіон» експонуються його роботи, котрі відображають миті життя нашого міста у різні часи. Виставка носить символічну назву «Світло і камені». Про своє життя із фотоапаратом сьогодні ділиться наш колега – фотокореспондент «Західного кур’єра»  Тарас Яковин. ... Читати далі »

Переглядів: 2394 | Додав: bond | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Перевага чемпіона
В черговому турі обласного чемпіонату зійшлися новоспечений чемпіон області – брошнівські «Карпати» і володар Кубка Івано-Франківщини – ФК «Перегінське». Очікувалося, що матч земляків пройде у впертій боротьбі. Однак господарі здобули легку перемогу, провівши у ворота суперника чотири «сухі» голи.
За тур до завершення змагань перевага чемпіона над найближчим переслідувачем сягла десяти очок. За всю історію змагань подібне фіксувалося лише одного разу: в 2012 році «Карпати» з Яремчого на десять балів випередили богородчанський «Газовик». Однак тоді турнірна дистанція складалася з 30-ти турів. Нині ж їх лише вісімнадцять…
Водночас болюча поразка не похитнула позицій перегінчан. Вони залишаються другими. Для здобуття «срібних» нагород їм д ... Читати далі »

Переглядів: 788 | Додав: bond | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Хресна хода миру
У неділю вулицями міста пройде екуменічна молитовна Хресна хода миру. Такий захід духовного характеру ініційований громадським об’єднанням «Християнська Україна» та міським головою Віктором Анушкевичусом. Його підтримали владики чотирьох традиційних церков міста.
Розпочнеться Хресна хода із панахиди за загиблими на Майдані та під час проведення АТО у Меморіальному сквері.
«Дякую духовенству за підтримку такої акції. На території України вона проводиться вперше. Не тільки бійці, які безпосередньо воюють в зоні АТО, але й всі українці мають докласти максимум зусиль для перемоги. Хресна хода миру та молебень до Пресвятої Богородиці і буде нашим спільним вкладом у досягнення цієї спільної перемоги», – зауважив Віктор Анушкевичус.
Міський голова звернувся до мешканців міста із закликом прий ... Читати далі »

Переглядів: 810 | Додав: bond | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

Будуємо Україну щодня
4 жовтня на території ПАТ «Івано-Франківськцемент» відбувся урочистий запуск новозбудованого заводу-мільйонника з випуску цементу.


На фото: за мить відбудеться запуск нового цементного виробництва. Почесне право запуску нового заводу надано (зліва направо): Демківу Андрію Григоровичу – директору з будівництва нового заводу, Шефелюку Михайлові Антоновичу – ветерану підприємства, запускав першу цементну піч у 1964 році, Маковійчуку Миколі Васильовичу – першому заступнику директора з будівництва нового заводу, головному інженеру цементного виробництва на ПАТ  "Івано-Франківськцемент".

Як зазначив голова правління ПАТ "Івано- Франківськцемент&quo ... Читати далі »

Переглядів: 1017 | Додав: bond | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

Переглядів: 777 | Додав: bond | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

Лист з Канади…  
Світова громадськість не залишається осторонь подій на сході України. Чи не найбільше обговорень можна почитати у популярних сьогодні соціальних мережах, хоча й до цього явища треба ставитись досить обережно. Тим не менше, нам вдалося поспілкуватися із людьми, котрі зараз проживають далеко від рідного дому і переживають за долю своєї країни. Вони якнайкраще знають ситуацію зсередини «другої батьківщини». Сьогодні своїми враженнями ділиться корінна мешканка Прикарпаття, котра декілька років тому переїхала на проживання у Канаду. Зараз Ірина Климишин-Бучак проживає в Едмонтоні.
«Далеко за океаном відгукуються про події в Україні по-різному.  Якщо говорити безпосередньо про канадців, то здебільшого вони знають про все-все, що відбувалося і відбувається в Україні. Більше того, вони співпереживають, спі ... Читати далі »

Переглядів: 795 | Додав: bond | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 395 396 »