Субота, 20.04.2024, 03:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Категорії розділу
[65]
Пошук
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Файли »

КУЛЬТУРА
19.01.2012, 10:57
– Наскільки твоє життя змінилося після «Євробачення»?
– В моєму житті сталися певні зміни. Це, в першу чергу, той досвід, якого я набула під час пісенного конкурсу. Я дякую долі, що змогла там побувати і, зрештою, поїхати в Лос-Анджелес. Протягом шести місяців перебування в США я записала сім пісень. Я задоволена і можу сказати, що минулий рік був для мене одним з найуспішніших у моїй творчості та кар’єрі.
– Розкажи трохи про свою діяльність протягом минулого року в Сполучених Штатах. Чим теперішнє твоє творче життя в Америці відрізняється від того, що було в Україні?
– Це одне із найбільш улюблених моїх запитань. У нас люди звикли досягти певного рівня і на цьому зупинитися. Американці у цьому плані трохи по-іншому мислять. Вони не зупиняються, а постійно працюють над своїм вдосконаленням. Це для мене приємно. Що мене найбільш вразило? Те, як в Америці на студії записуються пісні. Ти приходиш, тобі вмикають світло, запалюють свічки – так краще входиш у потрібну атмосферу, відчуваєш пісню, її слова. А поруч завжди є чай або кава. У нас же як: прийшов, заспівав і все. А артисти – творчі особистості, нам потрібно відчувати, отримувати натхнення.
– Яким чином відбувається просування твоєї творчості на Заході і яку роль у цьому процесі відіграє музикант Ренді Джексон?
– Ренді Джексон зараз є моїм саунд-продюсером. Він займається проектом «Міка Ньютон». Наприкінці січня на радіостанціях Америки запустять мою пісню. А орієнтовно через два тижні після цього вийде відеокліп. Мені дуже сподобалось працювати із такою командою, де кожен знає своє місце і водій не працює менеджером.
– За планами ти разом із своїм продюсером знову вирушаєш до Сполучених Штатів, де будеш продовжувати працювати ще як мінімум протягом цілого року. Тебе туди вже тягне, як до рідного дому?
– Мені там дуже спокійно. Американці за рівнем людяності схожі до наших українців на Західній Україні. Я не можу сказати про всю Україну, бо не знаю. Якщо ти відкритий і щирий, то тебе зразу приймають. Там люди вміють розпізнати людські наміри. Якщо ти дійсно щирий і добрий, вони для тебе готові зробити все. Звичайно, все залежить від того, як ти ставишся до людей. Насправді я навіть не думала, що Америка буде для мене настільки комфортною.
За півроку я сильно виросла, бо практично щодня займалася вокалом із найкращими педагогами. Я займалася танцями із людьми, які працювали зі світовими співаками. Звичайно, все це разом відіграє свою роль.
Ви собі не можете уявити, скільки грошей ми насправді втратили за останні півроку. Бо нам постійно телефонували і кудись запрошували. Там концерти, там новорічні шоу, а я не можу приїхати, бо це дійсно дуже далеко.
– Не так давно у тебе був невеликий скандал із першим продюсером та автором твого сценічного імені Юрієм Фальосою. Чим це закінчилося?
– Це було ще два роки тому. Час іде дуже швидко. Я відпрацювала з ним сім років і наш контракт закінчився. Про це чомусь тоді ніхто не казав. Усім захотілося зробити на цьому скандал, бо не було про що писати. Сім років для артиста і робочих стосунків – це дійсно багато. У певний момент я зрозуміла, що не рухаюся вперед, а мені потрібно щось робити. Коли я сказала про це Юрі, почалась якась заворуха. Допоміг мій добрий друг, який працює юристом. Вже будучи в Америці, я це все відпустила. Я написала Юрі, що мені все одно, скільки він вилив на мене бруду, як ми билися через пресу. Для мене немає сенсу порпатитися в минулому і робити на цьому піар. Зрештою, ми помирилися, нормально спілкуємося. Дуже рідко, звичайно. У нас немає зла і ненависті.
– Чи можеш ти порівняти роботу різних продюсерів, з якими тобі доводилося працювати?
– Ви правду сказали – вони дуже різні. Маю на увазі Тимофія Нагорного і Юрія Фальосу. Півтора року я була сама собі продюсером. Можу сказати, що  в нашому житті люди появляються на певному етапі не просто так. Юра був дуже добрим на початковому етапі, він мене виховав для старту. Потім я сама зрозуміла, що стала сильнішою. Я підготувала сама себе для роботи з Тимофієм. Зараз ми прекрасно працюємо вже протягом другого року. Можу сказати, що для мене це дуже успішна праця.
– Дуже часто доводиться чути про те, що Міка Ньютон і Тимофій Нагорний – пара. Що можеш сказати з цього приводу?
– Яскравий приклад – в Івано-Франківську в готелі нас хотіли поселити в один номер. Коли я поскаржилась, то у відповідь почула: «Нам сказали, що ви разом живете». У нас із Тимофієм нема у цьому потреби. Ми з ним прекрасні друзі, у нас ніколи не було ніяких інших сосунків, ніхто про це й не натякав. У мене – своє життя, у нього – своє.
– У твоїй співочій кар’єрі майже не було років без перемог. Починаючи ще із 1995-го року, ти брала участь у пісенних конкурсах та виборювала призові місця. Які вершини ще мрієш здолати?
– Я була на MTV Awords. Це мене дуже захопило і вразило. Коли ти бачиш найбільший музичний рівень у світі, то, звичайно, прагнеш до нього. Якщо ти не будеш прагнути цього, то і не отримаєш. Надалі ми будемо намагатися триматися і на українському та російському ринку. Зараз готуємо пісню разом із відомим актором Олексієм Чадовим.
– Чи не думала, що тобі як вихідці із Західної України не завадило б створити бодай декілька пісень українською мовою?
– Я думала про це. І задумалася всерйоз над цим питанням в Америці. Це стається чомусь, коли ти далеко від дому. До п’ятнадцяти років я розмовляла тільки українською. Потім мені довелося вивчити російську. Російські журналісти мене штурмували, мовляв, ти мусиш говорити по-російськи. Я почала читати книжки, писати диктанти. Просто так треба. І це дуже відповідально, коли ти розумієш, що це твоя робота. Зараз моя робота – англійська мова. Хочу я цього чи не хочу, але мені треба співати без акценту. Тому мені доводиться щодня по півтори години займатися англійською, щоби позбутися акценту.
Щодо пісень українською, то я не хочу співати їх просто так. Я знаю, що можу якось вплинути на ту молодь, котра мене слухає. Чому українська мова стала непопулярною? Бо її намагаються «затюхати», як це було 30-40 років тому. А мови постійно розвиваються, навіть та ж англійська, міняються правила. Якщо я заспіваю українською, то хочу, щоб молоді це сподобалося і вона хотіла це співати. А не так: «Я прийшла, у лісі стояла калина». За вікном 2012-й рік – усе рухається вперед. Молодь розвивається разом із технічним прогресом, вона буде розмовляти тією мовою, якою їй «прикольніше».
– Подейкують, що свого часу ти могла посісти місце Насті Каменських і співати в дуеті разом з Потапом. Ти передбачала для себе такий розвиток подій?
– Насправді такого ніколи не було. Це якісь вигадки. Коли Потап започатковував свій проект, я вже була відома як Міка Ньютон і такої пропозиції мені ніхто не робив.
– Які в тебе стосунки з іншими артистами?
– Ми завжди вітаємося. Але це бізнес, а у бізнесі не може бути друзів. У мене є єдиний друг, з яким я товаришую вже шостий рік, – Віталік Козловський. Він мене зустрічав в аеропорту з Америки, їздив зі мною на «Євробачення». Він завжди був відкритий для мене. Може, тому, що він зі Львова, а я з Бурштина.
– Що можеш сказати про ще одного свого друга Василя Лазаровича?
– О, Василь мій друг ще з дитинства. Ми з ним знайомі дуже давно. Можна сказати, що ми навіть дружбани. Нас не можна порівнювати. Усі артисти різні і в кожного є свій слухач. У нас інша енергетика, ми про інше співаємо, у нас інше в голові. У кожного своя місія.
Це, напевно, і є те, що відрізняє нас від американців. Я була дуже здивована, коли дізналася, що вони підтримують одне одного. Ті ж таки Бейонсі та Леді Гага, хоча вони дуже сильні конкуренти між собою. Я зрозуміла одну істину: якщо ти хочеш бути кращим, просто працюй краще. «Євробачення» також показало мені дуже багато цікавого. Зокрема, чомусь після пісенного конкурсу у мене появилося дуже багато друзів, котрі до цього ними не були.
– У нас що не рік, то скандал. Після конкурсу «Євробачення» у тебе був ще скандал із Ксенією Симоновою. Як вдалося його вирішити?
– Ксенія Симонова – дуже творча людина. Ми з нею співпрацювали на «Євробаченні». Усе, що було в пресі, то були, знову ж таки, видумки, які були потрібні комусь для скандалу. Після конкурсу дуже все гарно виглядало – четверте місце. «Але як це так? Посварилися». У мене з нею не було ніяких проблем на «Євробаченні». Вона працювала за зарплату, а не просто підтримувала Україну. Це була частина бізнес-проекту.
– Ти мрієш про найвищі нагороди в Україні – звання заслуженої чи народної артистки України?
– О, я до цього дуже спокійно ставлюся. Мені головне, щоби я могла якнайдовше спілкуватися із людьми. Якщо будуть слухати мої пісні, це буде для мене найголовніше визнання. Я тішуся, що маю можливість вивчити ще якусь іноземну мову і розказати людям інших націй про якісь почуття через пісню.
– Яка твоя потаємна  мрія?
– Щоби вистачило на все здоров’я. Це, напевно, найголовніше, від чого може залежати кожен із нас. Можна мріяти про кар’єру чи мати багато грошей, але якщо не будемо мати здоров’я, то цього всього не буде.
Розмовляв Володимир БОДАК
Фото Тараса ЯКОВИНА


ДОСЬЄ:
Міка Ньютон (Оксана Стефанівна Грицай)
Народилася 5 березня 1986 року в містечку Бурштині.
У 2001 році переїхала до Києва.
У 2002 році на фестивалі «Чорноморські ігри» познайомилася з продюсером Юрієм Фальосою і в тому ж році підписала з ним контракт.
У квітні 2008 року створила громадську організацію «За МИР».
Сценічний псевдонім Оксані придумав її продюсер. Міка - від Міка Джаггера (Rolling Stones), Міка Бокса (Uriah Heep), а Ньютон – це «новий тон» англійською.
У 2011 році посіла четверте місце на пісенному конкурсі «Євробачення» у Дюссельдорфі (Німеччина).
Тепер працює в Сполучених Штатах Америки. «JK-music group» запропонувала їй та її продюсеру Тимофію Нагорному співробітництво та просунення співачки на Заході. З Мікою працює музикант Ренді Джексон.
Категорія: | Додав: bond
Переглядів: 1322 | Завантажень: 0 | Коментарі: 3 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 3
3 гість  
0
соромно і батькам і нам землякам. вона звичайнісінька зрадниця. про яку не хочеться й згадувати. таких на нашій естраді безліч. але вона у свої роки вже їх переросла.

2 KADER  
0
What a plaeusre to meet someone who thinks so clearly

1 Любомир  
0
МЕНІ СОРОМНО ЗА ТАКУ ЗЕМЛЯЧКУ. Я НЕ ГОВОРЮ НАВІТЬ ПРО ЗМІСТ ЇЇ ПІСЕНЬ, А НАСАМПЕРЕД ПРО ЛЮДСЬКІ РИСИ. ОДНЕ СЛОВО - КУРВА, ЯКА ГОТОВА СМОКТАТИ ВСІМ, ХТО МАЄ ЗЕЛЕНІ. ПРОСТО КУРВА, СПІВОЧА КУРВА, ЯКИХ БІЛЬШІСТЬ НА ЕСТРАДІ. А БАТЬКАМ З БУРШТИНА МАЄ БУТИ СОРОМНО ЗА ДОНЬКУ - ОКАЦАПЛЕНУ МАЛОРОСКУ !!! ФУ - КУРВА !!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]